LIFESTYLE     22.07.2016.

Pratite li svoje misli?

Svaki put kada se o nečemu zapitam, nastane ideja. Pitam se u trenucima čekanja, pitam se dok putujem autobusom, pitam se u momentima između dva gutljaja prve, jutarnje kafe. Prilikom sledećeg, misao je već odletela. Ako bih sa sobom nosila malu svesku i pokušala da zabeležim svaku ideju, svaki predlog koji moj um konstruiše, bila bi to zapravo dobra hrpa materijala za jedan ozbiljan kreativni projekat. Ali, govorim kako nisam stigla da zapišem, kako je sve previše nejasno i…papir je prazan.

Mogu da zamislim milione nerealizovanih misli koje se odvajaju u sve sitnije delove i u najmanjem nestaju. Zamislite šta je moglo nastati makar samo od jedne, a sve što je potrebno je zaustaviti je, da ne odleprša.

Pomislićete, od miliona misli uvek će nastajati nove. Međutim, pravi se selekcija, one se propuštaju i vreme prolazi. Vreme nikada brže nije prolazilo nego kada sam samo posmatrač. I tada se osećam jezivo. Svuda mimo mene svet cirkuliše i raste. Nema čekanja, u sledećem trenutku već ste godinu dana stariji. Osećam nemoć za propušteno vreme, ali prilike se i dalje stvaraju i ja dolazim do zaključka da je svaki dan, svaki sekund nešto sasvim novo. Milioni misli su zapravo milioni novih prilika koje nam se pružaju iznova i iznova. Prilika da promenite posao, prilika da naučite ono što ne znate, a silno želite. Prilika da ne merite život računima, već fotografijama. Onim koje možete da uramite i okačite na zid.

I dok tako razmišljam, podsetim se koliko toga se promenilo u poslednje tri godine. Dogodile su se stvari koje bi tada zvučale neverovatno, a sada su realnost. Nikada ne možemo znati dokle nas može odvesti misao, a bila je samo jedna mrva u nastajanju, samo trenutak posvećen preispitivanju. Ovo što pišem jedna je od njih…

Smešim se i shvatam. Papir i magično pero imam. Misao je uhvaćena.

I dok ključa voda za kafu broj dva, u meni se ponovo budi inspiracija.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ