LIFESTYLE     07.04.2017.

Poznati glumci koji obožavaju životinje

Da li volite životinje? Imate li kućnog ljubimca? Ja obožavam životinje, naročito svoja dva psa. Pogledajte koje poznate osobe vole životinje i šta su sve spremni da učine zbog te ljubavi. Od aktivnih boraca za životinjska prava, preko predanih vegeratijanaca i vegana do onih koji jednostavno vole da razmaze svoje kućne ljubimce – slavni obožavaju životinje i uvek se trude da to i pokažu!

  1. Tom Hardi

Za poznatog australijskog glumca Tom Hardija usvajajnje kućnog ljubimca je jedina opcija, što pokazuje ličnim primerom, jer je već usvojio dva psa. Jednog od njih je čak poveo sa sobom na premijeru svog filma Legend. Razigrani Vudi je uspeo da preusmeri pažnju sa Toma i njegove trudne žene Šarlot, jureći za golubom po crvenom tepihu! Inače, Hardi je član organizacije za zaštitu životinja PETA.

  1. Natali Portman

Ova genijalna (al’ stvarno, njen IQ je 140!) glumica izraelskog porekla je vegetarijanka od svoje osme godine, a od 2009. godine je prešla na veganski način života. Podržava rad organizacije PETA i ima jednog psa.

  1. Hju Džekman

Nasuprot svojoj najpoznatijoj ulozi u X – man serijalu, gde glumi nemilosrdnog Vulverina, ovaj glumac je u stvarnosti nežni ljubitelj životinja. Hju obožava svoje pse i retko kad napušta kuću bez svoja dva verna pratioca.

  1. Šarliz Teron

Glumica koja se proslavila ulogom serijskog ubice, za koju je 2004. godine osvojila Oskara za najbolju glavnu glumicu, strastveni je borac za životinjska prava. Podržava rad PETA – e, a aktivno je učestvovala u njihovoj kampanji protiv korišćenja životinjskog krzna u modnoj industriji. Usvojila je najmanje četvoropasa (ne zna se sa sigurnošću koliko ih trenutno ima) i smatra ih ravnopravnim članovima porodice.

  1. Hoakin Finiks

Glumac kojeg smo voleli da mrzimo u filmu Gladiator, obožava životinje i navodi kako „Ljude ništa ne košta da budu dobri prema životinjama“. Aktivno učestvuje u PETA- nim kampanjama. Pored toga, dobio je nagradu za humanitarni rad jer je bio narator za dokumentarni film Earthlings, koji naglašava ljudsku zavisnost od životinja ali i surov odnos ljudi prema njima. Hoakin je izjavio da je vegan od svoje treće godine! Često ga možemo videti u pratnji njegova dva psa.

  1. En Hatavej

Bilo da je pamtite kao simpatično-čudnu tinejdžerku iz filma The Princess Diaries, ili kao Catwoman iz serijala o Betmenu, En Hatavej je ponosna veganka i u svakoj prilici se trudi da promoviše prava životinja. Ima dva psa: labradora Esmeraldu i mešanca kojeg je usvojila iz losanđeleskog prihvatilišta za pse.

  1. Ijan Somehalder

Možda ga znate po ulozi u serijiVampire diaries, Ijan je pravi borac za prava životinja. Veliki je protivnik trgovine psećim mesom u Kini i glasno se bori protiv te okrutne prakse. Osim toga, protivi se i nelegalnoj trgovini slonovačom i stalno se javno zalaže za prava slonova na život.  Na svom instagramu često postavlja slike sa svojim ljubimcima.

8.Emili Dešanel

Svi smo je voleli zbog njene uloge u popularnoj kriminalističkoj seriji Bones, a divimo joj se zbog njene neizmerne ljubavi prema životinjama. Ona je veganka i za životinje sa farme kaže da su jednako interesantne i inteligentne kao i psi i mačke koje čuvamo kao kućne ljubimce. Oštro osuđuje način na koji su tretirane životinje u mesnoj industriji.

  1. Rajan Gosling

Glumac kojeg smo svi gledali u filmu La la land, koji je ove godine osvojio neverovatan broj nagrada, obožava životinje, podržava rad PETA-e i dugogodišnji je borac za životinjska prava. Njegov pas Džordž mu je verni pratilac otkako ga je Rajan usvojio pre više od 16 godina!

Picture by: Felipe Ramales / Splash News

 

  1. Brižit Bardo

Poznata francuska glumica, legenda 50ih i 60ih godina je ujedno i jedan od najvećih boraca za prava životinja! Osnovala je prihvatilište u Francuskoj za najrazličitije vrste životinja koje su pretrpele neku vrstu mučenja. Izjavila je kako je svoju mladost i lepotu dala muškarcima, ali kako će svoju mudrost i iskustvo pokloniti onima koji je najviše zaslužuju – životinjama.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ