LIFESTYLE     22.10.2016.

Pomoć oko sezonskog čišćenja ormana

Uveliko je stigla jesen i vreme je da se pozdravimo sa našom letnjom garderobom. Odložiti kupaće kostime, haljinice i razne majičice do naredne godine nije ni malo lak zadatak za nas devojke, čak se može reći i da je stresan ako niste neki veliki ljubitelj sređivanja ormana. Preuređivanje i odlaganje garderobe je ozbiljan, a i fizički posao, koji nas sačeka dva puta godišnje i ako ga odradite kako treba definitivno olakšavate sebi život. Predstavljamo vam pet bitnih saveta kako da na najbolji mogući način odradite sezonsko sređivanje ormana.

slika-111http://www.fenwick.co.uk/daily-muse/articles/an-experts-guide-to-stop-hoarding-and-detox-your-wardrobe
  • Za početak sve stvari oprati i lepo složiti, da bi lakše mogle da se slože i odlože na mesto koje vama najviše odgovara i dočekale vas spremne za narednu sezonu.
  • Ono što će vam ovaj posao dodatno olakšati jeste i održavanje ormana kad je higijena u pitanju. Obavezno temeljno prebrisati sve police i vitirine kad već imate priliku i razmislite o kupovini novih ofingera ako su vam se tokom godine slomili stari.
  • Dobro pregledajte svu garderobu, razmislite čemu je istekao rok trajanja (da li su se određeni komadi pohabali, pocepali ili isflekali) i odložite ih u kantu za đubre, jer takvi komadi ne treba da vas sačekaju za narednu letnju sezonu. Znam da vam je to omiljena majica, ali vreme je da je pustite.
  • Žene su poznate po tome da vole da nagomilavaju nepotrebne stvari. Dobro razmislite da li vam odgovaraju komadi koje posedujete i da li su vam Pregledajte svoje fotografije i razmislite koliko ste puta neki odevni predmet obukli, a ako ga niste nosili više od dva puta ove godine, pa čak ni jednom – i to više sezona, vreme je da se toga i otarasite. Oslobodite se emotivne vezanosti i olakšajte sebi život, tako što ćete imati više prostora za neke druge stvari. Pored olakšavanja svog života imate priliku da budete humani i učinite dobro delo, odnesite te stvari nekom udruženju kao pomoć, jer mnogo ljudi nemaju lukszus koji vi posedujete.
slika-333http://theeverygirl.com/7-questions-to-ask-when-cleaning-out-your-closet
  • Garderobu koju ste spakovali, odložite ili u vakum kese, ili ih spakujte na neko mračno mesto, gde ne može da pada prašina ili da ih nešto ošteti. Ne preporučuje se odlaganje stvari u plastične kese, jer u njima može doći do vlage što povećava mogućnost stvaranja buđi.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ