LIFESTYLE     17.07.2016.

PMS – teške muke za žene ili ipak njihove muškarce?

Svaka žena, od pamtiveka do dana današnjeg, satkana je od niza karaktera, osobina, navika i razmišljanja, koje su još uvek i najstručnjim psiholozima velika misterija.

Među muškom populacijom poznata je rečenica: “Ko će vas žene razumeti“ , koja je, iako se često zbog nje ljutimo, velika istina. Zašto nisi uradio ovo, ili zašto nisi rekao ono? Zašto ne žongliraš dok ja plačem ili zašto si prestao da dubiš na trepavicama kad ti nisam rekla da prestaneš to da radiš? Zašto ćutiš kad očekujem da govoriš i zašto misliš da sam glupa kad ja sve znam? Samo su neke od rečenica koje  svakodnevno mušku stranu medalje bace u trans. “Pa dobro, da li si ti realna? Šta ti očekuješ od mene?“ često dobijemo kao odgovor. Dok oni retki odrade svoj deo posla, jer su prihvatili činjenicu da se neke stvari, kao kod njih, tako i kod nas žena-nikad neće promeniti.

Jedina kombinacija tvrdoglavosti i zahtevnosti koja je gora od žene je-žena u PMS-u.

Probudiš se. Gladna si. Ustaneš. Mada, mogla si još malo da spavaš. Uzmeš da jedeš. Muka ti je. Ipak ćeš još malo da spavaš.

Bam! “Čoveče, zašto me nisi probudio?“

“Rekla si da te ne budim, umorna si i sve te boli…“

“Ma ti, znaš šta sam ja!“

Ugojila si se. Smršala si. Iskočila ti je bubuljica posred nosa, a taman imaš važan sastanak. Gledaš dokumantarac o afričkim mravima rasplačeš se gore nego onda kad si prvi put gledala Titanik. On te pita zašto plačeš, kažeš da je onaj mrav koji je upravo izgoreo na Suncu imao baš dobru dušu. Posle nekoliko minuta si besna. Baš te briga i za njega, i drugaricu koja te već sat vremena čeka na kafi, i za tog mrava koji je imao dobru dušu. Ti sada hoćeš da pojedeš čokoladu od trista grama i ništa te neće sprečiti u tome. I on je kupi. Ili je sama kupiš, pošto smatraš da si jaka i sposobna osoba i sve možeš sama da postigneš, pa čak i kupovinu čokolade od trista grama. Pojedeš je celu. Staneš na vagu i onda ponovo plačeš.

stockxpertcom_id819238_size1_6

A šta oni rade za to vreme? Brišu suze, teše, izvode akrobacije, lome noge i ruke, glume Tarzana, kupuju, maze, češkaju, slušaju, i ustvari ono najteže u celoj situaciji-trpe. Nedavno je moja baka u šali, baš na ovu temu rekla jednu rečenicu, koja je takođe velika istina-neke žene nikad neće razumeti neke žene. Baš tako. Nekad se ni same međusobno ne razumemo. Drobimo satima kako je PMS bolan, i za um i telo, a nismo svesne koliko je bolno ljudima koji se nalaze oko nas u tim situacijama. Pogotovo kad je PMS doživeo ekstremnu fazu. Pa se naljutimo, oteramo sve tamo odakle su i došli, bude nam krivo i onda opet plačemo.

PMS je jedna velika zagonetka. Mi žene smo sve do poslednje, pokušale bar jednom, i da proguglamo i da se savetujemo sa lekarima kako i na koji način da ga ublažimo. Ne mogu da kažem da baš ne postoji mogućnost da se to i desi, ali mogu da kažem jednu stvar koja je zapravo najveća istina u vezi njega.

A to je-ne postoji žena na svetu koja nije iskoristila PMS kao izgovor i opravdanje za prevelik unos kalorija u vidu slatkiša u ogranizam ili jednostavno-privukla pažnju i namamila svog čoveka da joj se malo više posveti nego inače što to radi.

Sredstvima do cilja, žena je opasna.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ