LIFESTYLE     26.05.2017.

Plesni klub „Steps“: još jedna uspješna sezona

Sezona 2016/2017, za plesni klub „Steps“ bila je veoma uspješna. Osvajanje zlatnih medalja na regionalnim i evropskim takmičenjima potvrđuje da se trud, rad i disciplina uvijek isplate, jer postići zavidne rezultate nije moguće bez puno odricanja. Primjer je i evropsko takmičenje u Holandiji, preciznije Amsterdamu, gdje su bili jedini predstavnici Crne Gore, što takođe govori o njihovim sposobnostima organizacije i o članovima kao o pravim profesionalcima. Sugrađane treba posebno da raduje to sto već pripremaju prostorije za otvaranje jos jedne lokacije u Podgorici. „Steps“ time više neće biti samo plesni klub, jer će nuditi puno više sadržaja za djecu, mlade i odrasle.

Pomenućemo javne nastupe i događaje u zadnjih samo mjesec dana gdje su se predstavljali i plesali sigurnim korakom, kako kaže njihov slogan.

„Svjetski dan plesa se obiljezava od 1982 godine a plesni klub ‘Steps’ sa drugarima iz ostalih plesnih klubova obilježili su taj dan u Mall of Montenegro centru. Osnovna ideja Svjetskog dana plesa je podsjećanje javnosti na ples kao umjetnički oblik izražavanja pokretom i uživanja u njegovoj univerzalnosti. Da li će vama biti jednostavno da se prepustite muzici i zabavi, dozvoljavajući dobrom ritmu i instruktorima da upravljaju vašim koracima možete provjeriti već od septembra, ali ako vam sve ovo zvuči naporno, izaberite program i rekreativnu grupu“, navodi se u saopštenju. Plesni klub „Steps“ će se i dalje najviše bazirati na plesno obrazovanje, koje je umjetnički vaspitno – obrazovni proces i obuhvata tjelesne, emotivne i intelektualne sposobnosti učenika koje izražava pokretom.

Već odavno poznati svjetski scenama predstavili su se, pripremljenim programom, samo za posjetioce najvećeg porodičnog druženja u gradu, na sceni Porodičnog sajma. Tog dana od 10h-17h na info pultu kluba „Steps“ građani su imali priliku da se detaljnije informišu o nagradnim igrama koje su pripremili za taj dan i svim sadržajima koje klub nudi.

„Već sjutra, plesni klub „Steps“ poziva sve zainteresovane na poludnevno druženje u prirodi. Po prvi put u Baru organizuju “Team Building” takmičenje na otvorenom, a po uzoru na naša takmičenja i iskustva stečena u inostranstvu. “Team building” takmičenje je edukativno – zabavnog karaktera i obuhvata razne igre koje podstiču članove tima da zajedničkim snagama riješe postavljeni zadatak. Tim postaje uspješniji kada svi članovi pomažu jedni drugima da postignu zajednički cilj“. poručili su. Sve aktivnosti se boduju i ukupnim zbirom se određuje pobjednički tim. Ideja je da se obavljaju različite aktivnosti koje su zabavne, ali koje ujedno imaju i efekat izgradnje vještine u timskom radu: prilagodljivost, vježbe planiranja, vještine rješavanja problema ili vježbe donošenja odluka. Imaće i plesnu radionicu na kojoj će upoznati nove plesne discipline, a radionicu će voditi Natali Radović, plesni pedagog i plesni koreograf u klubu „D-light“.

I pored ovoliko obaveza, nije ih uplašilo već obradovalo pozivno pismo za Canadu. Da li će oni biti Next World Champion? Odgovoriće uskoro najstariji i najspremniji članovi ovog kluba.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ