LIFESTYLE     03.09.2016.

Pitanje za sva vremena – Da li je ljubav dovoljna?

Izgubila sam svoju nit, tačnije nit svog života trudeći se da te volim više nego sebe i samim tim zaboravim kako zapravo treba da teče život. Vidim svuda oko sebe, žena mora biti posvećena, žena mora da voli i pokazuje, muškarac nije rođen za takve stvari. Po difoltu smo mi , žene, fabrike ljubavi, a oni ne. A zbog čega?

Onog  trenutka kada u jednoj vezi počnete sebe da zapostavljate da biste ispunili očekivanja svog dragog, gubeći sopstveni ritam svojih ciljeva, to onda više nije veza u kojoj se ostaje.  Prava ljubav je više deljenje, prava ljubav je tolerancija, poštovanja, podrška, vetar u leđa , a ljubav kao emocija samo nadograđuje jedan takav odnos. I ne mislim samo na nedostatke kod muškaraca, već i kod zena.

Dakle, ljubav sama po sebi nije dovoljna, mada ste to odavno već znali. Ta informacija nam je novitet negde na početku puberteta kada mislimo da ljubav pobeđuje sve. Moguće, možda, za određeni period, ali ne zauvek. Ljubav je sve. Ljubav je njegova podrška u svakom vašem cilju, ljubav je i ta jutarnja kafa koju popijete zajedno u tišini, ljubav je i ta tišina, a ona je najlepša kad ste voljeni. Oduvek sam bila za to da ljubav treba pokazati i iskazati, ali sam godinama shvatila da to ne treba raditi prema svakome, već da deljenje ljubavi mora doći po zasluzi.

large

A tolerancija? Glasam uvek za toleranciju, jer jedan od glavnih stubova veze jeste tolerancija. Uvek treba postojati dogovor, koji uključuje želje obe strane i potrebno je imati podršku u svakom aspektu i dozvoliti da svako u vezi ima svoje parče slobode.  Nikada ne dozvolite da živite kako ni pod staklenim zvonom tako ni u zatvoru, jer sloboda je neprocenjiva stvar, makar ona značila ispijanje čaše vina u samoći uz omiljeni pesmu, jer ma koliko zavisili od ljubavi, uvek moramo ostati dosledni sebi i da nikada ne zaboravimo svoje samostalne potrebe i želje.

Skladan odnos je danas potrebno prodavati u supemarketima kako bismo ostali u normalnoj sferi života i kako ne bismo gubili pojam o pravim životnim vrednostima. Jer koliko će neke vrednosti trajati zavisi od nas samih, da li bili u emotivnoj vezi ili ne, potrebno je graditi neke prave vrednosti kako bismo kasnije to preneli na svaki aspekt života koji nam je prioritet  za neki skladan odnos i normalan život. Zbog toga, ne dozvolite sebe nešto manje vredno od onoga što ste zacrtali, jer koliko pružite, makar toliko ste zaslužili za uzvrat.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ