LEPOTA&ZDRAVLJE     16.01.2017.

Pet stvari koje se dešavaju organizmu kada prestanete da konzumirate šećer

Pre svega treba napraviti razliku između prirodnih šećera, koji su dobri po vaše zdravlje i onih koji to nisu. Prirodni šećeri se se nalaze najčešće u voću i mleku. S druge strane, industrijski proizveden šećer, može imati negativne efekte na vaše zdravlje, ali i izgled. Ako njega izbacite iz svakodnevne upotrebe, ne možete pogrešiti. Mogu uslediti samo pozitivna dejstva, a, mi ćemo vam predstaviti neka od najznačajnijih.

Koža postaje, blistavija i zdravija. Verovatno znate i sami koliko šećer utiče na pojavu akni i bubuljica. Prestanite sa konzumiranjem istog i brzo ćete se iznenaditi koliko će vam koža postati lepša i čistija.

Probavni sistem će se stabilizovati. Vaš probavni sistem čezne za namirnicama koje obiluju vlaknima, dok mu šećer ne prija. Izbacite ga i imaćete češću stolicu, a zatvor će postati prošlost.

Kilažu ćete dovesti u red. Istina, u početku, kada izbacite šećer možete osetiti veliku potrebu za slatkišima. Ali, ostanite karakter i zamenite sve to medom ili nekom zdravijom namirnicom i vaše telo će vam to vratiti kroz čistiji organizam i vitku figuru.

Energija će vam se povećati. Zapravo, kada popijemo energetsko piće da nas „podigne“ ili kada pojedemo nešto slatko da nam vrati energiju, je kontra efekat. Šećer zapravo sprečava naš organizam da održi energiju, koju već poseduje.

Nestanak želje za sećerom. Da, da, verovali ili ne. Organizam ćete naviknuti na odsustvo šećera u ishrani. I najobičnija čokoladica će biti previše slatka i neće vam prijati. A, to je zaista dobro!

Izvori fotografija: mhealthtips, expertbeacon, biggiesboxers

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ