LEPOTA&ZDRAVLJE     20.06.2016.

Pet proizvoda koje ne treba da koristite ovog leta

Na letovanje sigurno nećete poneti onaj predivan džemper od kašmira i kanađanke, zar ne? Kao što garderobu prilagođavate godišnjem dobu, potrebno je da i vaš neseser prilagodite letnjim temperaturama. Ovih pet proizvoda ostavite za jesenju i zimsku sezonu, a za potrebe letnje nege i ulepšavanja nađite im alternativu.

Mat karrmin. Teške strukture ovog tipa karmina lako se mogu istopiti na visokoj temperaturi i osigurati vam neujednačen i neuredan izgled. Uz to, mat karmini mogu da isuše usne, a verujemo da su one već dovoljno namučene visokim temperaturama, morskom vodom i ludim noćnim provodima. Ove snažne formule radije zamenite nežnim, nelepljivim sjajem za usne ili obojenim balzamom za usne. Dobra vest je da su drogerije u Srbiji pune proizvoda za usne koji istovremeno neguju, štite i daju prelepu, postojanu boju i kompletiraju vaš make up.

Milani Color Statement Moisture Matte Lipstick Darling (3)
Kremasti proizvodi za umivanje lica. Ovaj tip proizvoda osigurava višečasovnu hidrataciju kože lica i stvara efekat „druge kože“. Za zimske dane i hladan vazduh ovaj tip proizvoda je potreba, ali leti ga radije zamenite gelom za umivanje koji će ukloniti višak sebuma i sve nečistoće sa lica, a istovremeno će pružiti dodatno osveženje.

Tečni puder. Ovaj proizvod pun je sastojaka koji zatvaraju pore i ne dozvoljavaju koži da diše. Na temperaturama koje nam predstoje sigurno ne želite pojačan osećaj toplote na licu. Umesto pudera koristite tonianu kremu.

Krema za hidrataciju. Da, hidratacija je najvažnija i to ne dovodimo u pitanje. Ali na letovanje radije ponesite dobar serum koji će se odmah upiti u kožu i preneti aktivne sastojke duboko do ćelija epidermisa. Serum neće dodatno zamastiti kožu, a u njegovu snagu kada je o nezi reč uopšte ne sumnjajte.

the-best-cosmetic-brands-u1

Puder za fiksiranje šminke. Omiljni proizvod ove namene sačuvajte za jesen. Tokom letnje sezone radije koristite sprej za fiksiranje šminke koji će dodatno osvežiti vaše lice.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ