LEPOTA&ZDRAVLJE     17.08.2016.

Pet najlepših cvetno-voćnih parfema

Da li uživate u šarenom voćnom koktelu i cvetnim temama u parfemu? Tipični mirisi ovog stila su crna ribizla, jabuka, kajsija, ananas i breskva, a pionirom kategorije smatra se Amazon, kuće Hermes.

Ovo je naš izbor pet najlepših cvetno-voćnih parfema.

Perfume

  • O de Živanši (Eau de Givenchy, Živanši, 1982)

Voćne note i neven čine preludij ove harmonične kreacije. Cvetna srednja nota s ciklamom i perunikom produžuje se u notu od mošusa i sandalovine.

JWM predlog: Idealan u vrućim letnjim noćima, kada ste spremne da zavodite bez šminke, elegantne garderobe i visokih potpetica.

  • Kaliks (Calyx, Preskriptivs inkorporejtid, 1987)

Iza prilično svedenog imena krije se osvežavajući voćni koktel. Kajsija, breskva, crna ribizla, zelene note, neven, nana i bergamont određuju gornju notu, koja prelazi u đurđevak, ljiljane, dinju i ciklamu u srednjoj noti. U bazi se završava kedrom, mošusom, malinom i mahovinom.

JWM predlog: Par kapi ovog parfema oplemeniće svako odevnu kombinaciju vanvremenskom ženstvenošću i vratiće vas u period visokog poštovanja ženske lepote, bledog tena i bujnih lokni.

  • Lajt Blu (Light Blue, Dolče i Gabana, 2001)

Ima li dame koja nije bila opijena ovim mirisom? Kreatorski duet uvek pun iznenađenja stvorio je ovaj mladalački i uspešan miris, lagan i šaren, s elegantnim i tajanstvenim cvrno-voćnim komponentama.

JWM predlog: Svetloplava mirisna nota onda kada nosite crveni ruž, čipkasti veš i svilu. Istovremeno osvežava, zavodi i garantovano ostaje u sećanju.

  • L’o De Ist (L’Eau D’Issey, Isi Mijaki, 1992)

Složen, a ipak lagan, ovaj popularni parfem sastavljen je od lotosa, ciklame, frezije, karanfilića, belog ljiljana, finog drveta i osmantusa.

JWM predlog: Nosite ga kada nekome želite da poklonite najlepši deo sebe.

  • D’ete (Parfum d’Ete, Kenzo, 1992)

Ovaj letnji parfem japanske modne kuće Kenzo postao je savremeni klasik zahvaljujući svojoj savršenoj lakoći. Zeleno lišće, božur, mahovina i mošus čine njegove glavne sastojke.

JWM predlog: Nosite ga uz lagane i lepršave letnje haljine, udobne baletanke, dok na klupi u parku čitate Dostojevskog.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ