LEPOTA&ZDRAVLJE     21.02.2017.

Pet najboljih saveta za šminkanje zelenih očiju

Zelena boja očiju je veoma specifična i retka – samo dva procenta celokupne populacije ima zelene oči. Ako vi pripadate tom broju, uz naše predloge za šminkanje vaše oči će sigurno biti u centru pažnje.

Neutralni smokey eye

Za smokey eyes tehniku, umesto crnih, koristite braon i bež tonove jer su u boljem kontrastu sa zelenom bojom i pomoći će vam da istaknete svoje oči na pravi način.

Bordo i crvene nijanse

Iako možda zvuči ekstremno, bordo i crvene senke na očima su veoma popularne, posebno u jesenjim i zimskim danima. Ukoliko još uvek niste spremne da iznesete ovu kombinaciju, nanesite crveni karmin na svoje usne, a oči istaknite maskarom.

Izbegavajte metalik srebrne nijanse

Metalik senke za oči su u trendu, ali zelenooke dame bi trebalo da izbegavaju srebrne nijanse. Zlatne i bakarne nijanse su vaši najbolji prijatelji – iskoristite ih.

Ljubičaste nijanse

Sve nijanse ljubičaste  naglašavaju prirodnu boju zelenih očiju, jer je u krugu boja ljubičasta komplementarna zelenoj. Birajte toplije tonove i ne plašite se da se igrate bojama.

Izbegavajte crni ajlajner

Iako svi vole crni ajlajner, on nije najbolji izbor za vas. Umesto njega, koristite ajlajner  u braon boji koji će vašim očima dati prirodan i nežan izgled.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ