LEPOTA&ZDRAVLJE     01.02.2017.

Parfem Divin de Caudalie: dašak Pariza koji osvaja sva čula

„Kako biti Parižanka gde god da si“ An Berest, Karolin de Megre, Odri Duan i Sofi Mas, lagano je štivo koje je u potpunosti osvojilo žensku populaciju širom sveta. Autorke kao jedan od ultimativnih saveta za postizanje pariskog glamura i šarma navode – Pronađi svoj parfem do tridesete. Koristi ga narednih trideset godina

Danas se trendovi u industriji lepote brzo menjaju i ono što je popularno i okarakterisano kao must have, takav status može izgubiti već sutra. U kontekstu navedenog, istakla bih da je industrija parfema naročito podložna brzom smenjivanju trendova.

Svaka Parižanka i svaka dama koja veruje u moć mirisa zna da odabir parfema mnogo govori o ličnosti. Parfem na koji mirišete postaje deo vašeg ličnog brenda. Ljudi će vas upamtiti zbog lepog i negovanog lica, načina govora i mirisa koji osete na vama.

Šta treba da poseduje jedan parfem da bi postao vaš izbor u gotovo svakoj prilici? Odgovor je jednostavan – šarm, suptilnost i senzualnost. Jedan takav parfem dolazi nam iz srca Francuske.

FOTO: Caudalie PR

Brend francuske prirodne kozmetike, Caudalie, pored vrhunskih preparata za negu kože, u asortiman uključuje i parfem Divin de Caudalie. 

Parfem je kreirao Jacques Cavallier u saradnji sa Mathilde Thomas, koja stoji iza imena popularnog kozmetičkog brenda kojem poverenje ukazuju milioni žena.

Miris je evoluirao iz božanstvenog Caudalie Divine suvog ulja i potiče iz jedinstva najkvalitetnijih esencija marokanske i bugarske ruže. Osvežen je mirisom grejprfuta, začinjen ružičastim biberom i nežnim primesama kedrovine, vanile i belog mošusa. I ove tvrdnje proizvođača sasvim su dovoljne vrhunskim poznavaocima (anatomije) parfema. Mi žene koje nemamo znanje (a ni oštro čulo mirisa) da osetimo svaku notu, bila ona gornja, srednja ili donja, od parfema zahtevamo drugačije dokaze o izvrsnosti.

Ovo je parfem koji će vašim čulima prijati poput mirisa prve jutarnje kafe FOTO: Caudalie PR

Tipičan radni dan koji se ne razlikuje po mnogo čemu od prethodnih: Sva čarolija novog jutra zamenjena žurbom, prvom kafom koja se ispija ispred ogledala dok se pospan pogled „budi“ veštim nanošenjem crnog ajlajnera i bele olovke. Doručak gotovo i da ne postoji, ali sam zato mislima već u kancelariji i čekam trenutak kada ću precrtati tih par obaveza sa to do liste. Srećom, danas je sunčano i posežem za bočicom parfema koji je (nepravedno) okarakterisan kao „zimski“. Prvi susret moje kože i parfema Divin de Caudalie i znam da je ljubav rođena.

Pravo iznenađenje nije bilo tih par pitanja – koji parfem koristiš?, već zaključak na kraju radnog dana – parfem je izdržao puno radno vreme – bez nadograđivanja (nisam pristalica nošenja parfema u torbi i ponovnog nanošenja tokom dana). Iako Divin de Caudalie ima suptilan i jako nežan miris, nakon osam sati postao je još ženstveniji i laganiji. Prirodno, kako vreme odmiče miris je manje intenzivan, ali to ne utiče na prijatno iskustvo za čulo mirisa koje donosi ovaj parfem. I stavka koja je svakako važna – proizvod ne ostavlja nikakve tragove na koži u vidu iritacija i crvenila, pa ga ga mogu koristiti i dame sa izrazito osetljivom kožom.

Parfem Divin de Caudalie nije miris koji će se uklopiti u vašu rutnu isključivo zimi – ja sam već sada sigurna da će evocirati i najlepše letnje uspomene.

Savršena bočica jantarne boje FOTO: Caudalie PR

Ovo je parfem koji će vašim čulima prijati poput mirisa prve jutarnje kafe. Suptilan i tako ženstven, parfem Divin de Caudalie, poželećete da nosite kad god osetite da vam je potrebna nova doza samopouzdanja i inspiracije.

Božanstven miris u dizajnerski savršenoj bočici jantarne boje.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ