MODA     26.09.2016.

Par ili nepar – moda za hrabre

Svi imamo tu slobodno da se oblačimo kako hoćemo. Niko nam i ništa ne može reći i svako od nas, na svoj način izražava svoju osobnost i jedinstvenost. Neki vole pratiti modu trenutka, neko voli modu 60ih ili 70ih godina, neko voli punk i rock način oblačenja. Ma sto ljudi, sto ćudi.

No, da li ste se ikad zapitali… Zašto naše cipele uvek moraju biti u paru i iste?! Ista boja, isti dezen, identične ko dva blizanca. Zašto naše čarape ili rukavice za ruke uvek moraju biti u paru i identične?! Ko je to odlučio i zašto?! Dan danas ako i želite možete nositi drugačije patike ili čizme, morali biste kupiti dva ista para, ali različitih boja ili dizajna. Malo nas ima novaca za eksperimentisanja. Rukavice i čarape već možemo kombinirati kako hoćemo. Ipak, njihova cena nije previsoka i dopušta nam da se igramo i oslobodimo svoju maštu kombinujući nemoguće.

enhanced-27645-1429662628-10

Ali ko i zašto je to izmislio?! Tu ozbiljnost oblačenja, gde sve mora biti ujednačeno.

Mogo je tako izmisliti iste cipele za ljude koji vole jednostavnost i dve različite za one malo odvažnije .

Pre je i lak za nokte bio strogo iste boje, sad već se naveliko vide cure koje na svaki prst stave drugačiju boju. Živela radost, mladost, boja i ludost.

Još kas bi počeli širiti i prodavati ideju (i to koju ideju)  da se proizvode dvoje istih, ali različitih cipele i eto ga. Možda  obojene, ili ispisane poezijom. Pa zašto ne? Par ili nepar? Mi ćemo odlučiti.

0461b7fb15d747936c9e6dae7ddb486a

Šta vi mislite?!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ