LIFESTYLE     30.04.2017.

Ovako vam vaš pas pokazuje ljubav

Liže svog vlasnika

Onima koji nemaju psa ovaj gest može da bude prilično stran, pa čak i odbojan. Međutim, vlasnici znaju da pas na ovaj način iskazuje ljubav prema vlasniku. Ovaj gest se može poistovetiti sa poljupcem, a svi znamo da je poljubac znak ljubavi. Ako nemate psa, sledeći put kada ga vidite kako liže svog vlasnika nemojte se gaditi, već shvatite koliko je on, zapravo, srećan.

 

Skače na svog vlasnika

Sigurno već znate one situacije kada ulazite u kuću dok su vam ruke pune kesa iz prodavnice, a on se uspravlja na dve noge i skače na vas. Bilo da se radi o malom psu ili onom koji šapama može da dohvati vaša ramena, nemojte ga gurati niti terati od sebe u tim situacijama, jer on želi da vam kaže koliko ste mu nedostajali.

 

Spava u vašem krevetu

Na kraju dana svima nam je potrebno samo mesto na kome ćemo biti bezbedni, zar ne? Tako je i sa vašim ljubimcem. Potrebno mu je da se sklupča uz vas, da oseti miris i toplinu vašeg tela. Vaše prisustvo je njegova sigurnost.

 

Gde vi – tu i on

Ustajete u sred noći, a on vas pomno prati. On želi da vam poruči da mu nije bitno gde je, već da želi da bude pored vas. Ukoliko imate malog psa znate da ponekad može da bude naporan i da vam se „mota oko nogu“. Ali, sledeći put pre nego što počnete da vičete na njega imajte na umu da on samo želi da bude uz onoga koga najviše voli. I budite zahvalni što ste to vi.

 

Oseća kad ste tužni ili bolesni

Čim nešto nije kako treba vaši najbliži će to odmah primetiti, zar ne? Vaš pas je jedan od njih. Ukoliko ste imali loš dan vaš pas sigurno neće bezbrižno mahati repićem i zvati vas da se igrate. Veran je i odan, i ma šta da uradite on neće biti srećan ukoliko ne oseća da ste vi srećni.  Bez obzira što ne može da govorim, on će nastojati da vas uteši koliko god je to u njegovoj moći.

I, verujte da jedna pružena šapa može da bude vrednija od hiljadu ruku.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ