LIFESTYLE     27.01.2017.

Ova alkoholna pića sadrže najmanje kalorija

Zna se da alkohol i nije bas najbolji po naše zdravlje, međutim, generacijama ga ljudi u izvesnim količinama konzumiraju. Kada se neko od nas odluči da promeni režim ishrane, malo smrša i slično, dešava se da obavezno alkohol izbaci iz upotrebe jer sadrži veću količinu kalorija, sećera itd. Istina je da on podstiče apetit i usporava sagorevanje masti.

Ali, kao što bi sve u životu trebalo upotrebljavati u umerenim količinama, tako možemo i alkoholna pića, a da nam pritom ne škode.

Predočićemo vam neke vrste  koje možete piti bez griže savesti, a da pritom ne utiču u abnormalnim razmerama na vašu vitkost.

Vino. Nebitno da li crno ili belo, čaša vina sadrži 70 kalorija. Što je, morate priznati, neznatno manje nego ostalo alkoholno piće. Ne sadrže masti. Možete ga pomešati sa mineralnom vodom i bez dileme možete da ga ispitjate uz vašu ishranu. Ono takođe smanjuje rizik od srčanih bolesti. Ali naravno i njega pijte umereno.

Vodka. Još jedno piće sa izuzetno malo kalorija. No, ako ne možete da je pijete ‘čistu’, možete je pomešati sa kiselom vodom. Pun pogodak! Tačno je da ovo piće nema nikakvu hranljivu vrednost, ali bar se možete fino opusititi i zabaviti, a da pritom ne brinete da ne dobijete koji višak kilograma.

Svetlo pivo. Nije prejakog ukusa, pitko je, a i neće vas mučiti nadutost i gomilanje kalorija. Sadrži ih znatno manje od većine žestokih pića.

Krvava Meri. Da, kao što već znate to je koktel. I verovatno ste već čuli da kokteli mogu da sadrže 500 do 700 kalorija, međutim, sa Kravavom Meri nije tako. Sastoji se od vodke,  vuster sosa, soka od paradajza, tabasko sosa, celera, soli i bibera. Zvuči pomalo bljutavo, istina, ali je zapravo izuzetno pitko. Ovo bismo preporučili ljubiteljima koktela, koji istovremeno žele da uživaju u njima, ali i da se drže svoje dijetetske ishrane.

Viski i džin. Iako vam možda suludo zvuči, istina je. Pogotovo ako pomešate ova dva pića. Postoje neke vrste viskija koje imaju malo veću količini kalorija, nego vodka, ali to nije ništa strašno. A, tek kako će vam podići raspoloženje! Doduše, nemojte preterivati sa ovim pićem.  Dve čaše, uz par kockica leda, savršeno!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ