LIFESTYLE     07.05.2017.

Otkrijte svoj put mudrosti: Tibetanski horoskop

Na koji način pozicije zvezda i planeta imaju uticaj na ljude i događaje mnogi su poželeli barem jednom da saznaju, i ima nečeg magičnog u astrologiji što izaziva zntiželju, navodi na proučavanje i razmatranje. Oduvek je izazivala pažnju, kakav god stav o njoj imali, a neretko se njome bave i psiholozi u želji da otkriju na koje načine utiče na osobe i koje psihološke procese pobuđuje.

Razonoda, radoznalost, nada, želja za otkrivanjem budućih događaja – šta god da vas podstiče da čitate horoskop, sada ćete imati priliku da svoj astrološki znak sagledate iz jedne nove perspektive. Prema tibetanskom horoskopu, svaki čovek ima svoj put mudrosti, cilj i karmički zadatak i ima 12 znakova koji označavaju 12 puteva.

Ovan – reinkarnacija

Ovan u životnom ciklusu označava prošle živote. Bori se protiv spoljašnjih iskušenja i ima energiju i agresivnost Marsa. Najbolje za njega je da se bavi humanitarnim radom ili nekim drugim društveno korisnim zanimanjem kako bi suzbio izraženu egocentričnost. Treba živeti u sadašnjosti, sagledati svoj unutrašnji život, meditirati, pronaći veselje, podneti život i kada nije ružičast. Treba zaboraviti neuspehe i gledati napred. Tako će Ovan otkriti tajni ključ svemirskog mira.

Bik – stvaranje duha

Ovaj znak predstavlja mudrost, lepotu, zemaljsku ljubav i umetnost. Štiti ga Venera, majka lepote i umetnosti. Trebalo da poradi na zadovoljavanju unutrašnjeg života. Akcija ne zavisi od posla, nego od psihe. Vatrena priroda krije nesigurnost. Bikove ne motiviše sigurnost nego sumnja. Konzervatizam mogu pobediti kontrolisanjem svoje energije. Samo tako naći će unutrašnju sigurnost.

Blizanci – psihička i duhovna evolucija

U životnom krugu predstavlja spoznaju i inteligenciju, dualizam: duhovnu evolutivnu svest i zemaljsko poznavanje stagnacije. Kod njega dominira Merkur pa su ove osobe spretne, inteligentne, pažljive, društvene, znatiželjne, a opet s druge strane su lažljive, kada nešto započne skoro nikada to ne privedu do kraja. Ovaj znak je nestabilan, oscilira u raspoloženju. Ako u ostvarenju velikih ciljeva ostane realan, moći će da savlada kontradiktornost. Treba meditirati, odlučiti se, rešenje problema je bliže nego što izgleda.

Rak – rođenje čoveka

Predstavlja znanje, inkarnaciju duha u fizičkom svetu. Simbol je materinstva, tela, osećaja, svemira žene. Da bi se zaštitio, drži sve u sebi kao u zatvorenoj kutiji. U porodici pronalazi duhovne vrednosti ali nakon duge i strpljive meditacije, kad napokon shvati gde je izvor života. Previše veruje u svemir, želi da produži detinjstvo, traži pažnju, vernost, neprekidne dokaze ljubavi.Vole porodicu i tu nalaze sigurnost. Mogu biti previše osetljivi i posesivni pa drugi često beže od njih.

Lav – univerzalna svest

Predstavlja sintezu između svesti i realnosti. Lav učestvuje u materijalnom svetu, želi uspeh i stalno dokazuje da je vođa.Uspeće kad pobedi zavist, potrebu da mu se dive, gurmanstvo i senzualnost.Ako ne upravlja dobro energijom, može da poremeti razvoj svoje ličnosti i pretera u egoizmu. I najsigurniji Lav može izgubiti zdravu pamet. Kad se to dogodi, treba stati, slušati i učiti od drugih. Treba služiti drugima: samo tako će uspostaviti koheziju svesti i realnosti.

Devica – materija, rad, fizički svet

Potpuna ravnoteža između duha i tela. Prima i prenosi zanje. Devica želi da se vrati u detinjstvo. Njom dominira Merkur. Odnos sa stvarima je istovremen, prima i daje.Nevolja leži u preteranom zlopamćenju. U analiziranju je Devica nepristrasna. ako želi da sazre duhovno, treba da prestane da se bavi sobom i počne da brine o drugima. Treba da se otvori velikim idealima čovečanstva.

Vaga – osećajna ekspanzija

Vage se dvoume između materijalnog i duhovnog, aktivne su i temperamentne, jako su osećajne, vrlo su neodlučne pa zbog toga gube ono što ili koga vole.Treba se odlučiti za sklad ili nesklad. Ambicija se smanji samo u slučaju ako pronađe kome će se sviđati. Mirnog je temperamenta, aktivna, bez preterivanja – srećna kombinacija društvenog života. Treba pronaći univerzalno znanje.Može se vinuti u visine, ali i uništiti dinamiku. Ravnoteža je: ne dozvoliti da se zatvori u sopstvenu statiku, nego rizikovati i uznemiriti samu sebe..

Škorpija – želja za večnim životom

Ona je konflikt duha i materije, privlačna jei pokreće se da bi osvajala. Ovaj znak želi da živi punim plućima i boji se smrti. Za njega su karakteristični egoizam, lepota, senzualnost i posesivnost. Želi da uživa u zemaljskim strastima, ali ga privlače i duhovne visine. Može se izgubiti u nekontrolisanim seksualnim impulsima. Negativni tipovi Škorpije uništavaju sami sebe. Treba da nauče kako da budu razumniji i manje destruktivni, ne preterivati, zakočiti strasti.

Strelac – etapa sazrevanja

Predstavlja pobedu borbe između duha i materije. Po pravilu su zadovoljne osobe, vole materijalno, uživaju u zemaljskim stvarima, ali vole i ono duhovno.Može živeti u društvenom životu i evoluira iznutra. Želi posedovati materijalna dobra, uživa u zemaljskom uspehu, ali je velikodušan. Preti mu vraćanje unazad. Ponekad su fokusirani na nebitne stvari te bi to trebalo da promene. Ne bi trebalo da pokušava da sazna sve po bilo koju cenu, ne sme gubiti energiju na milion stvari. Unutrašnji mir se postiže smirenošću i altruizmom. Ne treba se trošiti tamo gde nije potrebno.

Jarac – poznavanje superiornog znanja

Ove osobe mogu biti stroge ne samo prema sebi nego i prema drugima, poseduju ključ za spoznaju granica zemaljske duhovnosti. Uspeh dolazi kroz iskušenja.Samo on zna cilj svog puta, radi u tišini, traje u vremenu, živi u samoći. Da bi se razvio, treba kontaktirati s ljudima.Često žele nametnuti svoje stavove što se vrlo često pogrešno protumači.Energiju treba usmeriti u visine, prema spiritualnom znanju. Samo tako može ući u srce zbivanja.

Vodolija – svest izbora

Vodolija je okrenuta drugima, uzima odgovornost na sebe, odgovara za svoje postupke, to je odrastao čovek.Upravlja sam svojom karmom, pravi prijatelj, treba da radi u profesiji gde dolazi do izražaja društveni interes. U Vodoliji su ujedinjene sve energije: dualnost i unutarašnji konflikti. On je inicijator, besmrtan, poznaje intelektualni mehanizam duha. Poklanja sebe, što ljudi znaju da cene.Ipak, stalno živi u strahu da će ga svi napustiti i izdati, čak i najbolji prijatelji. Ne mogu svi razumeti veličinu Vodolije. I previše ljubavi ponekad je pogubno.

Ribe – povratak svetlu

Ribe predstavljaju sintezu ponovnog rođenja. Ribe su deca mora, žive u okeanu. Same su, ali se sjedinjuju sa svemirom. Dobro se snalaze u božanskom, a da pri tom ne gube svoju individualnost.Unutrašnji život Riba je impresivan. Treba se prepustiti moru da bi se stiglo na vrh talasa. Dug put koji započinju biće pun teškoća pa bi Ribe trebalo odabrati onaj najlakši. Kroz ljubav doseći će kompletnu emocionalnu obnovu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ