LEPOTA&ZDRAVLJE     25.06.2017.

Oporavite svoje nokte sastojcima iz kuhinje

Po nekim statistikama ruke su deo tela koji naši sagovornici primete odmah na početku razgovora. Bilo da se radi o razgovoru sa potencijalnim partnerom, novim šefom ili „dobronamernom“ komšinicom vaše ruke neće ostati nezapažene. Zato je izuzetno važno da vam koža bude hidrirana, a nokti uredni. Za negovane ruke i lepe nokte ne morate izdvojiti puno vremena niti novca. Mi vam donosimo najjednostavnije trikove.

 

Maslinovo ulje:

Znamo da su nokti krti i lomljivi onda kada su previše isušeni. Aceton, ali i različiti spoljašnji uticaji mogu naše nokte učiniti lomljivim. Da bismo to izbegli neophodo je da naše nokte prihranjujemo. Uveče pre spavanja praktikujte da na samu ploču nokta, ali i kožicu oko nokta utrljavate po kap maslinovog ulja. Ovim tretmanom ne samo da ćete ojačati nokte, već ćete se rešiti i zanoktica.

Jabukovo sirće:

Pomešajte jednake zapremine jabukovog sirćeta i vode i držite nokte u tom rastvoru 10-ak minuta. Po završetku ne ispirajte. Postupak možete ponavljati i po nekoliko puta sedmično.

Ipak, ne zaboravite da će vam ovi trikovi pomoći pri uklanjanju posledica, ali što se tiče samog uzroka verovatno se nalazi u nepravilnoj ishrani. Ukoliko želite jake nokte, jedite hranu bogatu biotinom (jaja, jetra, žitarice od celog zrna), ali i dosta zelenog povrća. Takođe, morate unositi i dosta vode.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ