MODA     09.10.2016.

Odgovarajuća suknja za svaki oblik tela

Lepršave, kratke, dugačke, sa naborima, sa dubokim strukom, na preklop i pregršt drugih – postoji nebrojano mnogo različitih varijanti jednog od omiljenih ženskih komada odeće. Suknje nosimo i leti i zimi, u situacijama koje zahtevaju eleganciju, u različitim poslovnim, ali takođe i svakodnevnim prilikama. Ako pak izbegavate da ih nosite, verujući da vam ne stoje, veća je verovatnoća da jednostavno niste pronašli odgovarajući tip suknje koji će odgovarati vašem obliku tela.

Ukoliko ste u nedoumici koja suknja predstavlja idealan izbor za vas, spremili smo vam nekoliko smernica za odabir one prave, u zavisnosti od toga kakvog je oblika vaše telo:

~ Srećnicama koje imaju figuru poput peščanog sata odlično će pristajati takozvane „pencil“ suknje, odnosno suknje olovka kroja. Ovakav kroj suknje vizuelno ublažava obline, istovremeno ističući struk. Iako su često sastavni deo poslovnih odevnih kombinacija, uz odgovarajući izbor boje, bluze i aksesoara, može predstavljati i odličan izbor za večernji izlazak. Uz figuru peščanog sata stajaće i suknje „A“ kroja, ukoliko su strukirane i ne šire se previše.

1

~Ako je vaše telo šire oko stomaka i bokova, tj. imate figuru poput jabuke, izvrsno će vam pristajati lepršave suknje sa visokim stukom, kraće i srednje dužine. S obzirom na to da je vaš glavni cilj je da prikrijete višak na bokovima a naglasite noge, ovakav kroj suknje će istaći upravo ono što treba. Dobra stvar kod suknji visokog struka je činjenica da se uklapaju kako uz sandale,tako i uz baletanke i patike, te se mogu nositi u različitim prilikama.

2

~Dame sa kruškastim oblikom tela imaju naglašene bokove a često i jače noge, tako da je za njih idealan „A“ kroj suknje. Razlog leži u tome što ovakav oblik ističe najuži deo struka, uspešno maskirajući naglašeniji donji deo tela. Posebno dobro stoje suknje laganijih materijala, visokog struka i srednje dužine. Vioke dame sa kruškastom figurom mogu nositi i asimetrične krojeve koji takođe skreću pažnju sa kritičnih delova, a ono što treba izbegavati jesu suviše uske i kratke suknje.

3

~ Oblik tela poput banane odlikuju struk, bokovi i ramena koji su skoro iste širine. Ukoliko imate ovakvu figuru, potrebno je da birate suknje koje će istaći vaše noge i dodati na volumenu, odnosno vizuelno uvećati vaše obline. Zato su idealan izbor suknje mini dužine koje prate liniju tela. Takođe, mogu se birati upadljivi dezeni, kao i kratki, asimetrični rubovi.

4

~Ukoliko imate nižu, sitniju figuru a želeli biste da vizuelno produžite noge, odabir prave suknje vam može pomoći u tome. Visoke potpetice u kombinaciji sa kratkom suknjom  produžiće vaše noge, a suknja koja se širi od kukova i pada u slojevima dodaće vam  potreban volumen. Ipak, potrebno je da izbegavate suknje dužine ispod kolena, jer se na taj način vaše noge mogu dodatno vizuelno skratiti.

5

 

 

Izvor fotografija: http://www.justgohwithit.com/home/2015/12/28/jacquard-brocade-elephant-skirt-lace-up-flats-turtleneck-blazer, cuteoutfits.tumblr.com, http://lookbook.nu/kadust1, http://www.dhgate.com/store/product/2015-sexy-black-short-petticoat-2015-new/209699001.html, https://www.pinterest.com/pin/401313016769013904/, https://everydayfacts.wordpress.com/2015/06/08/summer-prints/tropical-summer-prints-sincerely-jules/3, http://www.fashionbelief.com/wp-content/uploads/2012/11/What-To-Wear-With-A-Red-Pencil-Skirt.jpg, https://www.pinterest.com/pin/390335492687033685/, http://www.memorandum.com/2016/02/brights.html.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ