LIFESTYLE     05.09.2016.

Nismo zajedno odrasli za budućnost

Konačno sam pronašla ljubav svog života, euforično govorim to svojoj drugarici koja mi veruje, jer obe imamo po dvadeset godina i ne znamo apsolutno sta je ljubav života.

Da sam mogla savršenstvo nekako opisati, onda bi svakako primer za to bila veza sa tobom. Nisam znala ništa, priznajem. Ali sam živela u tom našem zamku i brižno gradila nasu budućnost uz tvoju podršku. Proslavljali smo naše rođendane, naše godišnjice, gradili dane i godine idealnim tokom, delili sve probleme, svaku radost koju si znao da mi uvećaš. Bio si idealan drugi deo slagalice koji se poklopio sa mnom i upotpunjavao si svaki nedostatak koji sam imala, svaku moju manu koju si prikazao na komičan način si vešto sakrio kako mi ne bi smetala u daljem toku života. Sitnice su bile u pitanju, a zajedno smo ih pretvorili u velike stvari i stvorili smo nas. A bili smo tako mladi, pogotovo ti.

Obožavala sam odlaske u pozorište, nije ih bilo puno, ali ih je bilo dovoljno da me uvek iznova oduševiš i usrećiš, a znao si odlično kako to da uradiš. Znam da to ne bi znao svako. Varirali smo od odlazaka na romantične večere i u pozorišta, do sedenja u parku i ispijanja nekog alkohola. Volela sam sebe u svakom obliku dok sam bila pored tebe.

A onda si želeo da živiš, da tvoj život dobije potpuno drugačiju notu od ove u kojoj si trenutno i da sve ovo između nas nestane poput fatamorgane. Moj revolt prema svemu tome je bio bezuspešan, a ni sama nisam želela da se pomirim sa tim da izgubim sve što sam godinama stvarala i gradila jer si ti želeo da živiš, bez mene. Ne znam, ali kako si zamislio da živiš bez mene ako me voliš. Ili si prestao da me voliš i tok tvojih prioriteta je otišao u drugom smeru. Posle četiri godine sam otvorila vrata i pustila te da odeš znajući da je to kraj. Nisam osećala bol, jer moja svest još uvek nije prihvatila stvarnost.

1

Par godina posle svega, još uvek želim nekog poput tebe, jer si me naučio nekim stvarima koje sam pretvorila u svoje kriterijume i ne želim ništa ispod toga. Ne krivim te, nismo odrasli zajedno za neke stvari, moj rokovnik je bio pun planova sa tobom jer sam zrelost gradila paralelno sa našom vezom, a kod tebe je bilo potpuno drugačije. Posle toliko godina samo sam ti zahvalna što su mi kriterijumi na zavidnom nivou, jer iako si rešio da nastaviš dalje bez mene, ostavio si mi neke granice koje smem i treba da postavim, kako neko treba da me voli i koliko ne smem više da verujem da će nešto trajati večno, mislim da ću biti srećnija ako budem manje očekivala.

Nismo se našli u pravo vreme, retke su osobe koje opstanu godinama i posle tu ljubav krunišu zajednicom. Nas dvoje nismo bili te sreće, ali sam srećna što si bio deo mog života i što si mi doneo gomilu sreće i pregršt radosti, osmeha i ljubavi. Ipak, nisu sve velike ljubavi suđene za ceo život.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ