LEPOTA&ZDRAVLJE     16.05.2017.

Nega tela uz aloja veru

Aloja vera je danas poznata kao najčudotvornija biljka, delotvorna je i pomaže u lečenju najrazličitijih bolesti, poremećaja metabolizma, bakterija, virusa, jača imunološki sistem, a veoma je korista i u dermatološkoj sferi, jer se koristi za negu kože i kose.

Aloja je bogata vitaminima A, C i E, vitaminom B12 i folnom kiselinom. Izvor je kalijuma, kalcijuma, cinka i magnezijuma. Ima antibakterijsko svojstvo, jer joj u tome pomažualoin i emodin.

Aloja vera gel je izuzetno sretstvo koje se može koristiti za skidanje šminke,lekovitje i vaša koža dobija sve ono što joj je ispod šminke nedostajalo tokom dana. Mnoge poznate ličnosti koriste različite preparate ili sami prave maske koje sadrše gel, ulje ili tečnost aloja vere.  Jedan od jutarnjih pilinga, koji je pokazao svoju moć je pomešani gel aloja vere sa malo limunovog soka i mleka.Ovo je veoma zdrav način da osvežite svoju kožu i da dodate sve neophodne minerale. Uz pomoć pilinga sa aloja verom koža će postati mekša i gipkija.

Gel aloje vere mogu da koriste i osobe koje imaju problematično lice i kožu, dovoljno je da svako veče pre spavanja nanesete gel aloja vere na čistu kožu.

Aloja vere pomaže i kod problema sa opadanjem kose, jer učvršćuje vlasi i pospešuje regenerisanje.

Gel ili krema aloje pogodna i za suva stopala, jer zahvaljujući svojoj moći regeneriše kože i omekšava tvrde delove stopala.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ