LEPOTA&ZDRAVLJE     28.09.2016.

Nega kože na visokom nivou

Svima je poznat klasičan način čišćenja lica i tela – sapun, penu ili gel uglavnom nanosimo rukama. Međutim, nove tehnologije nam donose napredne izume poput aparata za čišćenje, sa kojima dokazano postižemo nekoliko puta bolje rezultate nego mehaničkim čišćenjem.

U moru različitih kozmetičkih sredstava za čišćenje, tonika, krema i seruma, često ne znamo za koji da se odlučimo, da li cena opravdava kvalitet ili kako će koji sastojak prijati našoj koži. Ipak, kada pričamo o aparatima za bolje i efektnije uklanjanje masnoća i nečistoća, izbor nije tako veliki, te se možete relativno lako odlučiti za jedan od njih. Na domaćem tržištu dostupno je nekoliko takvih čistača, dok se na američkom, odnosno evropskom, može naći znatno veći broj.

Među najnaprednijim i najpopularnijim aparatima za čišćenje kože lica i tela, izdvajaju se razne četke, među kojima prednjači Clarisonic, kao i aparat od medicinskog silikona – Foreo.

 

Clarisonic

Kada se pojavio, ali i dan danas, ovaj aparat važi za revolucionarno rešenje u nezi kože. Za lice su namenjeni oni sa oznakom Mia, odnosno Mia 2, a za telo i lice Aria (koriste se različite četke koje se lako menjaju). Svi rade po istom principu, osim što Mia 2, za razliku od prethodnog modela, ima dve brzine – u zavisnosti da li želite slabije ili jače čišćenje.

Proizvođač kaže da Clarisonic četka čisti 6 puta bolje od mehaničkog pranja lica rukama, a kao rezultat nakon prvog korišćenja, dobijate jedriju, sjajniju, svetliju kožu sa suženijim porama. Imajte u vidu da nijedan aparat ne “čini čuda”, naročito ne “preko noći”, ali ovakav tip uređaja veoma dobro radi u službi kože. Clarisonic je aparat koji se puni na klasičan način, kao i mobilni telefon, i nakon što ga potpuno napunite može da radi 24 minuta, odnosno 24 dana, jer je preporuka da ga koristite jednom dnevno – najbolje uveče. Posebna prednost ovog i sličnih aparata je što će, nakon upotrebe, koža bolje apsorbovati proizvode koje nanosite.

Važno je napomenuti da je aparat vodootporan, što znači da ga možete koristiti prilikom tuširanja, kao i da bi četke trebalo menjati na tri meseca, zbog nakupljanja bakterija na njima. U ponudi su četke za različite namene: za suvu i osetljivu kožu, za masniju i kombinovanu, za blagi piling… Ono što je novitet u svetu Clarisonic-a, jeste aparat Smart Profile, koji će vašu kožu očistiti 11 puta bolje – na ovaj način promoviše se pametna tehnologija, a aparat osim što čisti, ima ulogu da masira lice.

clar

U 2016. godini za najbolje sonične aparate sa četkom, izabrani su i sledeći: Beaute La Royale, Clinique, Conair, Essential Skin Solutions, Mary Kay, Olay, PIXNOR, Vanity Planet, Proactiv i Sirius. O svim ovim proizvodima možete se informisati na zvaničnim sajtovima.

 

Medisana Spa Sonic

Značajno ekonomičnija opcija od Clarisonic-a i pojedinih aparata stranih brendova, jeste domaći sonični aparat koji je dermatološki ispitan i takođe radi 6 puta efikasnije od običnog čišćenja lica i tela. U jednom pakovanju se nalaze: četke za čišćenje i nežni piling lica, kamen za pete i četka za čišćenje kože tela. Rotirajuća mikromasaža pokrenuće cirkulaciju, temeljno očistiti pore, probuditi kožu i vratiti joj sjaj.

model-with-clinique-sonic-system-purifying-cleansing-brush-2

Pre upotrebe, skinite šminku sa očiju, a poželjno je i sa celog lica, nakvasite kožu toplom vodom, sredstvo za čišćenje stavite direktno na četku ili razmažite po licu, i zatim počnite sa dubinskim čišćenjem, kružnim pokretima, u trajanju od jednog minuta. Imajte na umu da agresivnim pritiskom četke postižete kontraefekat.

 

Foreo

Ovo je jedan od onih aparata koji izgleda toliko praktično, korisno i dopadljivo, da o nekim posebnim efektima, u prvi mah, ni ne razmišljate. Ipak, efekata itekako ima. Foreo uređaji dolaze iz Švedske, i potpuno se razlikuju od soničnih četki, mada ima je funkcija ista – čišćenje i anti-age masaža. Napravljeni su od nežnog medicinskog silikona koji se steriliše vrućom vodom, dakle, nije potrebno kupovati dodatne četke i voditi računa o bakterijama. Posebne prednosti su što je mali i lako nosiv, idealan za putovanja, dolazi sa garancijom u važenju od 10 godina, i jednom kada ga napunite – trajaće čak 450 minuta. Na domaćem tržištu u ponudi su: Foreo LUNA Play, Foreo LUNA mini, Foreo LUNA, Foreo LUNA Pro, FOREO Luna for MEN, LUNA Professional Set.

 

Foreo LUNA Play – Ovaj proizvod je možda najmanje isplativa verzija kada je reč o Foreo uređajima. Proizvođač kaže da je praktičan za putovanja, ali su i ostali aparati dovoljno mali da vam ne predstavljaju problem u koferu ili neseseru. Foreo LUNA Play omogućava do 100 rutina čišćenja, a baterija nije punjiva. Dolazi u 7 jarkih boja.

 foreo

Foreo LUNA mini – Model koji je pogodan za sve tipove kože, ali se prvenstveno preporučuje mladoj i problematičnoj tinejdžerskoj koži. Kao i ostali, potpuno je vodootporan i radi po principu 8000 T-sonic pulsacija u minutu.

 

Foreo LUNA Možda najidealnije rešenje za vašu kožu, jer je cenovno pristupačniji od LUNA Pro aparata, i svaka boja je prilagođena određenom tipu kože. Iglice na prednjoj strani imaju funkciju da čiste, a posebno dizajnirani talasi na zadnoj strani aparata vrše anti-age masažu. Roze boja je za suvu/osetljivu, plava za masnu i kombinovanu, a bela za veoma osetljivu kožu.

 

Foreo LUNA Pro Kako sam naziv kaže, reč je o aparatu za profesionalne svrhe, koji se koristi u kozmetičkim salonima širom planete. Ono što ga razlikuje od Foreo LUNA, jesu dva motora brzine, koja kontrolišu manje ili više intenzivno čišćenje (Dual T-sonic tehnologija). Možete ga pronaći u prelepim bojama: Lavender, Cream i Mint.

 

FOREO Luna for MEN Ovaj model je pažljivo osmišljen da nežno, ali efikasno očisti mušku kožu koja je za nijansu deblja i masnija od ženske. Zadebljane dodirne tačke na silikonskoj površini četke prodiru u najdublje slojeve i pružaju divno iskustvo jutarnjeg i večernjeg rituala.

 

LUNA Professional Set – Set sadrži dva ista uređaja (LUNA Pro) i podiže kozmetičke tretmane na potpuno novi nivo, jer obogaćuje klasičan kozmetički tretman. Dizajniran je za istovremenu upotrebu obema rukama, što dovodi do prijatnijeg i efikasnijeg ugođaja.

img_7658

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ