LIFESTYLE     09.08.2016.

Ne ulazite u veze zato što ste usamljeni

Sam si na svome. Sjajno ti je. Kompletiras svoj život na sto jedan način. Dušu. Telo.

Interesovanja ti rastu iz dana u dan. Upoznajes sebe do srži kroz pregršt situacija, čak se  prijatno iznenađujes. Međutim, zafali tu neka sitnica koja bi sve to upotpunila.. Pih.. U većini slučajeva ta ‘sitnica’ bi bila partner pored nas. Veza.

Čovek, kao socijalno biće, ima želju da je većinu vremena okružen ljudima. No, kada bi samo i taj ‘partner’ postojao, za neke stvari koje vam drugi, prijatelji, ne mogu pružiti jelte.

Izlazite u noćne provode ne biste li upoznali da l’ svoju dobitnu kombinaciju za veče ili pak nešto ozbiljnije. Prijavljujete se na razne online chatove u nadi da ćete naći srodnu dušu ili, opet, neku ‘zanimaciju’ od osobe, bar na kratko. A na ostalim društvenim mrežama ste i više no aktivni. Upadate u krugove ljudi, kopate krajičkom oka po masi ne bi li vam neko zapao za isto. I tako u nedogled.

 

Hajde zaustavite se na momenat.

TIJANAAAAA

Uzmite u obzir koliko već volite SEBE, ali svoje pravo JA! Zapitajte se žašto ne biste kopali prvo unutar, da se upotpunite nečim drugim… VAMA.. Tim, šta ste zaista. Čovek mora jedan period da bude sam, da spozna svoje mane, vrline, navike, sposobnosti, želje. Da priušti maksimum pokušavanju u gradnji svojih ambicija i vrednosti. Interesovanja.

Žašto tu vezu koju već imate, sami sa sobom, ne biste iskoristili na mnogo produktivniji način? Otputujte u Afriku, za koju niste imali hrabrosti ranije. Naučite da vozite motor, od kojeg ste imali fobiju. Upoznajte nove ljude s ciljem da saznate nešto novo, podelite iskustva, stavove. Emocije. Popijte po koju, izgrlite se, zabavite.

Ma moglo bi se nabrajati do sutra kako iskoristiti tu čvrstu vezu koju držite sa sobom. A da, i na kojoj treba da radite non stop, to ne zaboravite.

Ako ste već prosli neka iskustva veza, šema.. Čega god.. Dali sebi dašak slobode za istraživanjem sebe.. Zašto se prepuštate tom luksuzu prosečnih veza, ispod vaših očekivanja, eto tako tek da ne biste bili sami? Hej, pa ne može takozvana veza nadomestiti nedostatak  stvarnog osecaja pripadanja nekome. Svesno srljate u nešto, što nema budućnost. Traćite vreme. Govorite sebi kako bi trebalo tom odnosu dati priliku, iako u vama vrišti- JA TO NE ŽELIM!

 

Nemojte sebi krasti vreme i bacati ga na tupe i prazne veze, za koje znate, duboko u sebi, da neće uspeti. Ne treba vam druga osoba da vas upotpuni. Vi ste već potpuni! Samo vam treba neko, isto potpun, da možete to, jedno drugom, da pozajmljujete. Budite strpljivi, jer forsiranjem ništa ne postižete. Sve vremenom dođe na svoje. Verujte!

Dok vam ne bude komforno sa vama samima, nikada nećete moći da znate da li birate nekoga zbog usamljenosti ili ljubavi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ