LIFESTYLE     26.09.2016.

Naučite reći „Ne“

Svi smo mi naučeni i odgojeni da budemo pristojni prema drugima, da se ponašamo uvek lepo i da pomažemo kad god nam je to moguće. Naročito za ženski rod se smatra da mora biti ljubazan, pristupačan i pristojan bilo da je o privatnoj ili poslovnoj sferi reč. Složi ćemo se svi da je uljudnost jedna od retkih vrlina današnjeg doba, gde egoizam i ljubomora vladaju poput drevnih careva. Pomoći drugome je postalo iznimka te znak čuđenja. Nažalost.

 

Pomozite i budite ljubazni, al nemojte da vas iskorištavaju 

Pomozite bližnjima, ali i nepoznatima kad god možete. Budite darežljivi i dobro će vam se vratiti. Nemojte i vi postati sebični i bezobrazni samo zato, jer se svet danas tako vrti i to je moda.

Ali isto tako, ne dajte da vas iskorištavaju. Naučite reći „Ne!“ i na poslu i u privatnom životu. Nemojte trpeti nepravdu samo zato, jer je reč o vašem šefu ili bratu. Budite jaki i ustanite za svoja prava. To znači odrasti. Znači biti dovoljno jak da biramo najbolje za sebe. To ne znači biti zločest ili bezobrazan. Znači imati poverenja u sebe i svoje mogućnosti.
1-gmiql4uwmlons_76hcaema

Ne plašite se pokazati svoje „Ja“

 

Pokažite svoje pravo lice i pokažite svoju dušu. Nikad nećete moći ugoditi svima, a i ne morate. Ko vas voli, prihvati će vas takve kakvi jeste. Ali ne dajte se i nemojte da vas današnji svet pomete i uvuče u vrtlog neizbežne negativnosti i iskorišćavanja.

Stanite na kraj nepravdama i pođite malim koracima prema sreći. Recite „Ne“.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ