LIFESTYLE     22.06.2016.

Naš je život naša pesma

Da li smo svesni činjenice koliko žena godišnje oboli od raka grlića materice? I, znamo li da je sve to moguće sprečiti? U daljem tekstu pročitajte nešto više o preventivi i važnosti kulture posećivanja ginekologa.

Svakodnevno svedočimo podacima o katastrofalnom broju obolelih žena. Takođe, svedočimo i broju umrlih od raka grlića materice. Ima li rešenja?

Ima.

tekst br.2_1

 

Kao nacija nemamo razvijenu svest o tome da neki pregledi moraju biti deo naše rutine baš kao što je to odlazak kod kozmetičara i sl. Žene danas zanemaruju činjenicu da se pregledima mnogo toga može rano otkriti i sprečiti.

Kao devojka od 23 godine pišem ovo kako bih probudila svest kod devojaka o kulturi redovnog posećivanja ginekologu i  kako bismo na taj način doprinele tome da se broj obolelih žena smanji.

Redovnim ginekološkim pregledom se može sprečiti pojava raka grlića materice ili, ukoliko je do toga došlo, može se otkriti u ranoj fazi i sprečiti dalje širenje. Zato, žene, naš je život naša pesma, u našim je rukama, a ono što možemo da sprečimo, sprečimo, da ne bismo lečile!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ