LEPOTA&ZDRAVLJE     16.09.2016.

Napravite same prirodan piling za usne

Kada je reč o pilingu, moćnom savezniku u nezi, najčešće se primenjuje na koži tela i lica. Glavna funkcija pilinga je odstranjivanje izumrlih ćelija, nečistoća, toksina i mrtve kože sa ciljanih područja. Usne su najzavodljiviji adut svake dame i treba im posvetiti adekvatnu negu. Usne su često opterećene teškim teksturama mat karmina i sklone su isušivanju tokom hladnijeg perioda godine. Zato vam predlažemo da i usne pilingujete jednom ili dva puta nedeljno.

Piling za usne na bazi 100% prirodnih sastojaka možete same pripremiti na vrlo jednostavan način.

Potrebno vam je:

  • Jedna staklena teglica (zapremine 15 ml). Možete iskoristiti ambalažu prethodno potrošenog balzama za usne koji je upakovan u teglicu od stakla
  • Jedna kašika meda
  • Pola kašike kokosovog ulja
  • Malo kristal, belog šećera

Postupak pripreme:

Teglicu dobro operite antibakterijskim sapunom (ne zaboravite poklopac) i osušite prirodnim putem. Kada je teglica suva u nju drvenom kašikom sipajte med, dodajte pola kafene kašičice kokosovog ulja (potrebno je da bude u čvrstom stanju, odnosno čuvano na nižim temperaturama) i sastojke dobro promešajte. Kada ste dobile homogenu masu sipajte malo šećera i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kada sve to završite, dobro zatvorite teglicu i stavite je pod mlaz tople vode, a zatim ostavite da se ohladi. Nakon desetak minuta teglicu stavite u frižider i posle sat vremena vaš piling je spreman.

frozen-lips

Količina od 15 ml dovoljna je za od tri do pet upotreba, a piling nanosite na čiste usne prstima i to putem utapkavanja smese – nemojte grubo trljati usne.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ