LEPOTA&ZDRAVLJE     06.09.2016.

Napravite same aromatični piling od šećera! Za sebe ili kao poklon za voljene

Mi, devojke, se uvek obradujemo kada čujemo da nešto za šta bismo davale novac zapravo možemo da napravimo same, vrlo jeftino, a da je pritom podjednako efikasno i lepo. Mi smo pronašle idealan recept za piling za telo koji se pravi od šećera. Da biste napravili ovaj piling potrebno vam je samo nekoliko minuta i par sastojaka. Kada napravite, ne dozvolite da vas primamljivi izgled prevari pa da pomislite da je u pitanju slatkiš! Ono što je sjajno je to što vam može poslužiti kao idealan poklon za drugarice. Znaće da cene to što ste se same potrudile da napravite nešto za njih, a sigurno će biti oduševljne i tražiti još. Izaberite jaku boju, sipajte u lepu teglicu, obmotajte parčence kanapa ili ukrasne trake okolo, zakačite iscrtani kartončić sa nekom porukom, nekom vašom internom šalom, ili šta god vam padne na pamet, i poklon je spreman. A I vaša koža se neće buniti ako joj priuštite malo pražnje i zadovoljstva.

Vanilla-Coconut-Sugar-Scrub-4

 

 

Potrebno vam je:

  • ¼ šolje kokosovog ulja
  • ¾ do jedna šolja belog granulisanog šećera
  • Boja za kolače
  • Esencijalno ulje sa mirisom limuna, maline ili vanile. U zavisnosti od toga šta vam se dopada.
  • Kokosovo ulje stavite u mikrotalasnu tridesetak sekundi, dok se ne istopi. Dodajte šećer I mešajte. Ako je previše sočno, retko dodajte još šećera. Dodajte par kapi boje, dok ne dobijete onu koja vam se dopada ( žuta ili roze su divne), zatim eterična ulja. Dovoljno je 10-15 kapi. Ako mešate limun i malinu, što je idealna kombinacija, dodajte po deset kapi od svakog. Sipajte u hermetički zatvorenu teglu. Za više samo udvostručite sastojke.
  • Možete napraviti i čoko-kafenu varijantu. Dodajte i malo kafe, koja je odlična u borbi protiv celulita, miris čokolade ili cimeta, i opustite se.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ