LEPOTA&ZDRAVLJE     12.03.2017.

NAPRAVI SAMA: Mirisna maska za kosu

Obično maske za kosu koje pravimo u kućnoj radinosti nemaju uopšte prijatan miris i jedva čekamo da ih isperemo. Pokušali smo da nađemo namirnice koje bi našim maskama dale lep miris, pa da u nezi uživamo u potpunosti. Ove namirnice verovatno svi imate kod kuće, stoga nema gubljenja vremena ni novca.

 

 • Maska sa sokom aloe

 Sastojci:

 1. Kvasac
 2. Žumance
 3. Sok aloe

Sve što treba da uradite jeste da umutite jedan kvasac, žumance i dve kašike soka aloe. Ovo je maska koja služi kao preventiva i potpomaže brži rast kose. Koristi se jednom dnevno u periodu do dve nedelje. Zatim bi trebalo napraviti pauzu dva do tri meseca i stalno ponavljati proces. Posle dve nedelje ćete videti prve ali značajne rezultate. Takođe pomoć protiv opadanja kose usled bolesti ili terapije.

 

 • Maska od banane

Za ovu masku trebaće vam:

 1. Banana
 2. Maslinovo ulje
 3. Med

 

U zavisnosti od dužine kose, u ovu masku možete staviti pola ili celu bananu. Izgnječite bananu, dodajte dve  kašike maslinovog ulja i kašiku meda i sve to dobro umešajte. Nanesite masku na celu dužinu kose, ostavite da deluje pola sata i operite kosu. Meka i svilena kosa je zagarantovana.

 

 • Maska od limuna

 Namirnice:

 1. Limun
 2. Med
 3. Bademovo ulje

U isceđeni limunov sok dodajte tri kašike bademovog ulja i dve kašike meda, zatim namažite masku na kosu i nakon dvadesetak minuta isperite. Ova maska se ne preporučuje za masnu kosu.

 

Nakon prve upotrebe ovih maski, kosa će vam biti snajnija i zdravija. Najbolje bi bilo da bar dva puta nedeljno negujete kosu na ovaj način i kroz par meseci neće ostati ni trag od suve i oštećene kose. Svakako je dozvoljeno eksperimentisanje sa prirodnim namirnicama, dokle god ne pronađete ono što vašoj kosi odgovara.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ