LEPOTA&ZDRAVLJE     15.05.2016.

Načini za oslobađanje stresa za koje još niste čuli

Stres, stres, stres… Nama svima vrlo dobro poznata pojava. Svako od nas ima svoj ‘izduvni ventil’. Pored brojnih, svakodnevnih obaveza ne stignemo ni da razmislimo šta je zapravo ono što nam olakšava sve i pomaže nam u oslobađanju stresa. 

Za vas smo izdvojili par provereno dobrih načina da zaboravite na pritisak i nervozu koja se gomila danima…

 

  • Česalj.

U toku radnog rana, provedenog ispred monitora, mimična muskulatura postaje veoma napeta, tako da glava postaje veoma teška i počinje da boli. Jedan od načina izbegavanja stresa – češljanje kose u trajanju 10-15 minuta. Ova procedura pomaže „aktivirati “ krv i osloboditi mišiće.

  • Boje.

Psiholozi su otkrili da oslikavanje bojanke u roku od 2-3 minuta u periodima pojačanog stresa petostruko povećava verovatnoću da se svi poslovi završe na vreme.

bojanka-za-odrasle13102015

  • Tuširanje.

Izboriti se sa negativnom emocijom  pomaže 15-minutno tuširanje. Stanite ispod toplog mlaza vode, tako da on masira glavu i ramena. Ubrzo ćete osetiti kako voda odnosi sa sobom sve nepotrebno.

  • Ples.

Obavezno plešite kod kuće. Ritmički pokreti uz muziku odlično pomažu eliminisanju stresa. Osim toga, ples doživljavamo kao zabavu, za razliku od sličnih vežbi u fitnes klubu.

71447-1.original-267.png-1586

  • Spremanje.

Razvrstavanje stvari na svoja mesta pomaže da se fokusirate i organizujete misli. Sem toga, uredne police, ladlice, fioke, ormari, daju pozitivan psihološki efekat  – spoljašnja uređenost i organizovanost nesvesno se prenosi na sopstven život.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ