LEPOTA&ZDRAVLJE     19.07.2016.

Morska voda je idealna za negu kože

Sigurno se radujete putovanju u tople, egzotične destinacije… Kupnje u moru, sunčanje, muzika, osvežavajuće piće, voće, dobra knjiga – idealno uživanje na plaži. Da li ste znale da je taj vid hedonizma zapravo odličan za vašu kožu lica? Evo kako morska voda igra ulogu beauty eliksira…
Morska voda sadrži elemente koji su od vitalnog značaja za pravilno funkcionisanje organizma – natrijum, magnezijum,kalijum, srebro i zlato u tragovima. Ovi elementi postepeno prodiru u kožu dok boravite u vodi i čine čudo za zdravlje i izgled kože.Morske alge obiluju mineralima i učestvuju u regenerativnim procesima na koži, poboljšavaju izgled kože, jačaju celokupan imunitet i pomažu u uklanjanju celulita. Negativni jonu su zapravo odlični za vaš organizam – morki vazduh prepeun je negativnih jona, koji jačaju imunitet, opuštaju, poboljšavaju koncentraciju, umiruju i stimulišu lučenje hormona sreće. Pošto će vas negativni joni efikasno opustiti, smanjićete negativan uticaj stresa na izgled kože.

430-seawater-benefits-960x605-1

Visoka koncentracija soli u morskoj vodi deluje antibakterijski i protiv upalnih procesa na koži, pa će sprečiti obilno lučenje sebuma i mašćenje kože. Šta to znači? Na moru će vam se povući nepravilnosi, a pod dejstvom sunčevih zraka dobićete divan ten. Ipak, podsećamo vas da je obavezno korišćenje kreme za lice sa visokim faktorom zaštite od štetnih UV zraka. Obratite pažnju da krema ima i UVA filtere. Morska so deluje i kao odličan piling i oslobađa vašu kožu mrtvih ćelija i prljavština.

Uz sve benefite po kožu, morska klima i voda odlične su za čišćenje i oporavah respiratornih organa, pa i e čudi što na moru udahnemo „život punim plućima“.

Po povratku sa mora, bićete jako zadovoljne izgledom kože, ali svakako preporučujemo da posetite proverenog kozmetičara i odradite detaljno čišćenje pora da biste sprečile pojavu takozvanih „oktobarskih akni“.

 

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ