MODA     14.05.2016.

Montenegro Fashion Report by Kana – „Confidence is silent.”

Divna Kana Tomašević je postala deo JollyWoman tima i samo za vas spremaće stajlinge koje ćete moći da priuštite po pristupačnim cenama … 

O Kani:

Slika uz uvodni tekst

Kao misao koja me opisuje, mogu citirati Bukovskog i njegovu čuvenu:  „Oni su se smijali meni jer sam drugačiji, a ja sam se smijao njima jer su svi isti.“ Prevedeno na moj jezik: „In a world full of Kardashians, be Kana!“ Od svog rođenja i prvih koraka, trudila sam se da budem drugačija, originalna, svoja. To nekako i ide uz mene i neobicno ime koje nosim, a koje sam dobila po svojoj prababi Ikani. Ikana je bila posebna žena, vlasnica prve cetinjske kafane, žena koja je u to vrijeme bila inovator i svjedok da žena može uspjeti u poslu koji je u startu definisan kao „muški“. Kao Ikana nekad, tako se ja danas trudim da budem samostalna i uspješna žena, koja zna što hoće i vrijedno radi na svom cilju. Poslovno se još uvijek dokazujem, diplomirani sam ekonomista i bavim se finansijama, a u modni svijet ulazim kao neko ko izuzetno voli modu. Tome dovoljno govori u prilog činjenica da sam na Ekonomskom fakultetu diplomirala sa tezom „Modni marketnig sa osvrtom na Louis Vuitton kompaniju“.

Rubrika koju ću voditi, kako joj i samo ime kaže, zamišljena je kao svojevrsan modni izvještaj iz Crne Gore, i biće namijenjena svim ženama koje žele biti primijećene, žene koje smjelo nose stil drugačiji od onog kakav ste navikli da gledate i susrijećete. Može da vam se svidi ili ne svidi, ali ubijeđena sam da na ovaj stajling nećete ostati ravnodušni. Takođe, kroz rubriku  želim razbiti glavnu predrasudu našeg društva i pokazati čitaocima da za dobar stil nije potrebno imati puno novca, na način što ćete imati priliku da vidite kako skupe komade, tako i iste ili slične komade koji su priuštivi za većinu, kako  crnogorskih, tako i žena u Srbiji. Ovo ujedno vidim kao i poentu cijele ove moje modne priče.


„Confidence is silent.”

 Prvi Montenegro Fashion Report post zamišljen ja kao zahvalnica svim ljudima koji su me na neki način gurali i podržavali me u vezi mog prvog modnog koraka. Takođe, veliko hvala Jovani, koja mi je dala priliku da na ovaj način iskažem sebe i van granica moje Crne Gore. Izdvojeni komadi se mogu pronaći na našim tržištima, a u svakom postu moći ćete da pogledate i slične komade kojima možete upotpuniti stajling.

Total Look2 Total Look1


Iz total looka izdvojila bih sledeće komade: kombinezon, sako i cipele.

Liu Jo kombinezon MAX&Co sako  MAX&Co cipele

Kombinezon: Liu Jo, Bulevar Džordža Vašingtona 72
Sako: MAX&Co, Bulevar Džordža Vašingtona 16
Cipele: Martina Grasselli za MAX&Co, Bulevar Džordža Vašingtona 16

Osim ovih komada, izuzetnu pažnju pridajem detaljima. Od detalja koje volim, ovom prilikom izdvajam broš – sovicu, koju, osim rajf – krune, vidim kao svoj zaštitni znak, kožnu torbu i dobre naočare, koje su neizostavan dio svakog stajlinga.

Bros My Dream Atelier                      Tom Ford Daria                                     c4c0b0cd-3bc3-4586-99d0-961d201c06e2

Broš – sovica: My Dream Atelier by Milica & Sanja, IG: my_dream_atelier
Torba: Akatelier, IG: akatelier
Naočare: Tom Ford Daria, Optika Monokl, Delta City Podgorica.

 

Naglasila bih da broš, torba i cipele predstavljaju dizajnerske komade, od kojih su neki veoma dragi pokloni, a u nastavku možete pogledati slične komade kojima možete upotpuniti svoj stajling:

Zara sako Zara kombinezon Cipele Abo

Kombinezon: Zara
Sako: Zara
Cipele: Abo by Iva Ljubinković, IG: abo_ivaljubinkovic
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ