MODA     27.06.2016.

Modne kombinacije inspirisane filmovima

Filmovi su uvek dobra inspiracija za stvaranje upečatljivih odevnih kombinacija. Pogledajte koja su to kultna ostvarenja idelan spoj sedme umetnosti i mode.

 

Praznik u Rimu (1953)

Ako ste ljubitelj Odri Hepbern, verovatno je ovaj film na listi vaših omiljenih. Spoj klasične mode pedesetih godina dvadesetog veka uz dodatak za to vreme egzotičnih detalja (kao što su kožne sandale na vezivanje) sa pravom je, pored ostalih nagrada, doneo filmu i Oskara za najbolji kostim .

SLIKA 1

Briljantin (1978)

Kako zaboraviti sada već legendarnu scenu u kojoj Sendi nosi crne helanke, top i kožnu jaknu, uparene sa crvenim nanulama na štiklu? Ovaj izgled je postao deo popularne kulture i bezbroj puta je kopiran i reinterpretiran.

SLIKA 2

Eni Hol (1977)

U vreme kada je Vudi Alen režirao Eni Hol androgena moda nije ni postojala kao poznat fenomen. Eni nas je naučila da je žena ona koja nosi odeću, a ne obrnuto, pa tako kombinacije koje bi na papiru izgledale komično ona nosi sa neverovatnom dozom elegancije i samopouzdanja.

SLIKA 3

Djavo nosi Pradu (2006)

Nije potreban modni stručnjak da bi se zaključilo da je ovo film koji je prodrmao modnu industriju iz korena i potpuno promenio način na koji vidimo modu. Sjajni kostimi Patriše Fild inspirišu nas jednakim žarom i deset godina kasnije.

SLIKA 4

The Royal Tenenbaums (2001)

Kada Margo Tenenbaum, koja ne želi da odraste, zajedno nosi dečju haljinu i šnalice sa krznom i Birkin torbom odmah shvatamo kompleksnost njenog lika, ali i genijalnost reditelja Vesa Andersona. Ovaj film je u ponovo u modu na velika vrata uveo kombinovanje krzna uz ležerne outfite.

SLIKA 5

Petparačke priče (1994)

Moda u ovom filmu je prava poslastica za sve ljubitelje kostima. Kostimografkinja se trudila da izbegava aktuelne modne trendove, ali je baš zbog toga na fantastičan način zabeležila duh vremena. Bela košulja, crne tri-četvrt pantalone i zlatne Chanel baletanke? Od nas veliko da!

SLIKA 6

Doručak kod Tifanija (1961)

Crna haljina i tijara koje Odri Hepbern nosi u Doručku kod Tifanija jedna je od najprepoznatljivijih filmskih modnih kombinacija svih vremena. Donela nam je malu crnu haljinu, ali i želju da blještavi nakit nosimo uz svakodnevne kombinacije.

SLIKA 7

Američka prevara (2013)

Kada pogledate ovaj film jedino što želite je da nosite odeću inspirisanu sedamdesetim godinama. I to je upravo ono što je Američka prevara uradila, vratila je trend sedamdesetih u mejnstrim modu.

SLIKA 8

Otkačena plavuša (1995)

Svima koji su odrastali devedesetih dobro poznat film, a kasnije i serija. Estetika ovog perioda pojačana pastelnim elemetnima i  neobičnim aksesoarima je ono zbog čega volimo kostime iz Otkačene plavuše.

SLIKA 9

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ