MODA     09.11.2017.

Moderni boho look za fantastičan jesenji stil

Sienna Miller, sestre Olsen, Kate Moss. Ovo su dame koje su učinile da stil koji savršeno ujedinjuje slojevito odijevanje, hippie i boemske elemente i ciganske detalje postane popularizovan i voljen već više od dvadeset godina. Neopterećenost i šarenilo boja su epiteti koji se najčešće vežu uz njega, mada boho stil možete furati i jednobojnim komadima uz boho detalje kao što su čizme. Festivali i street style fotografije su ga učinili još većim izazovom, a odličan je odabir za svaku sezonu, upravo zbog glavnih elemenata boho stila – nakit, šarene haljine, etno detalji i rese. Boho izgled je nešto što možete nositi tokom cijele godine. Sa samo malo više eksperimentisanja ovaj izgled vas olako može voditi iz najtoplijeg perioda do najhladnijeg. Mnogo žena voli boho stil zbog jedne stvari: lako ga je iznijeti. Naravno, prvo morati razumjeti šta je stil uopšte i kada jednom shvatite, možete kombinovati odjeću i tematizovati stil dokle god želite.

Boho haljine nikada nijesu ni izlazile iz mode, ali ove sezone ušle su na modnu scenu na velika vrata. Kupovina jedne od ovakvih haljina je idealna investicija, a u dobroj kombinaciji, možete je nositi praktično tokom cijele godine, posebno s proljeća i jeseni. Ovaj tip haljine takođe ima i zavidnu istoriju, počevši od 70-ih godina. Muzičke legende, Joni Mitchell i Stevie Nicks su ih među prvima nosile na sceni i van nje, i time postavile standarde za decenijski look. Kada je u pitanju boho haljina, nije presudno da vaš stil bude boho. Ovaj trend se može prilagoditi svakom stilu i svakoj figuri, a ove sezone je jedan od vodećih trendova. Jedna od svari koja definiše boho izgled jeste prisustvo slojeva, i koje je bolje vrijeme za tako nešto od jeseni i zime, zar ne? Umjesto da se uniformišete u jedan debeli dio odjeće, naginjite ka dva ili tri tanja dijela i ukomponujte ih jedan preko drugog. Sve u vezi boho izgleda jeste lagan izgled, opušten i nenapadan, tako da bilo šta što ograničava kretanje je veliko ‘ne-ne’. Idite ka komotnom, ali šik izgledu i birajte da nosite djelove koji su malo manje uski i opušteniji, ne skroz šljampav, otrcan ili ispran.

Garderoba: LAPPA (Stari Grad Budva – Stefana Mitrova Ljubiše 22; Stari Grad Kotor 364,TQ Plaza – Mediteranska 21, Budva)

Frizura: Selman, Vlado Beauty Bar

Make – up: Anja, Vlado Beauty Bar

Naočare: Gucci, Optika „Optotim“ (radnje u Podgorici, Budvi i Baru)

Aksesoari (torba, cipele, minđuše i rukavice): Aldo (Delta City, I sprat)

Fotografija: Nikola Radović (IG: nikolar_photo)

Lokacija: Dvorac Petrovića na Kruševcu, Podgorica

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ