MODA     03.08.2016.

Mlada nada crnogorskog modnog dizajna: Boris Ćalić

Ili jednostavno BORIS.Samostalnom kolekcijom na ovogodišnjoj 19. Internacionalnoj smotri mode u Kotoru predstavio se perspektivni i ultra-talentovani mladi dizajner Boris Ćalić. Ovaj crnogorski modni wunderkind studirao je na prestižnom Koledžu za modni dizajn u Londonu (London College of Fashion), gde je kasnije i magistrirao. Svoju diplomsku kolekciju predstavio je već 2010. godine kao svoju prvu samostalnu kolekciju Spring/Summer 2010 na Beogradskoj nedelji mode. Ova kolekcija je imala veliki komercijalni uspeh i Boris je za nju osvojio nagradu za najbolju kolekciju na Nedelji mode.

Uskoro nakon toga osniva svoj brend BORIS. i vraća se sa još jednom samostalnom Fall/Winter 2010/2011 kolekcijom, koja je takođe predstavljena na Beogradskoj nedelji mode, nakon čega dobija prestižnu nagradu Najbolji crnogorski dizajner u 2011. godini. Biva angažovan od strane Roksande Ilinčić i odlazi da radi u njenom studiju u Londonu, uporedo upisujući i magistarske studije. Kod Roksande Iliničić direktno učestvuje u dizajniranju kolekcija, a ne samo u tehničkoj izradi i administrativnom domenu.

Svoju kolekciju, sa kojom je magistrirao 2013. godine predstavlja prvo u Londonu krajem 2013. godine, i u Ljubljani 2014. godine tokom Meseca dizajna, gde osvaja nagradu za Najboljeg kreatora Jugoistočne Evrope. Pre Smotre mode u Kotoru predstavio se i na podgoričkom Fashion Connectionu 2014. i 2015. godine. Pored rada u svom modnom studiju angažovan je i kao saradnik na Fakultetu za dizajn i multimediju – UDG, i kao saradnik za regionalne modne i lifestyle časopise.

Dok iščekujemo ekskluzivni intervju sa Borisom i mogućnost da uživamo u njegovoj nanovijoj kolekciji sa kotorske smotre mode, pogledajte par savršenih modela iz njegovih prethodnih kolekcija.

bbbmm nbnnnnn

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ