LIFESTYLE     23.05.2017.

Mikser festival 2017 – MIGRACIJE!

Deveto izdanje najvećeg regionalnog festivala kreativnosti održaće se od 25. do 28. maja u silosima nekadašnjeg Žitomlina na donjem Dorćolu, pod autobiografskim sloganom “MIGRACIJE”. Mikser festival 2017 fokusiraće se na uspostavljanje novih odnosa između urbane sredine, društva, umetnosti, prirode i tehnologije, iz čega proističu četiri glavne teme festivala – MIGRACIJE, OBRAZOVANJE U POKRETU, TEHNOLOGIJE I UMETNOST, NOVE FABRIKE KULTURE – koje ujedno reflektuju najaktuelnije izazove sa kojima se unutar srpskog društvenog i kulturnog obrasca suočava i sama organizacija Mikser.

Četiri ključne programske teme obrađuju se kroz 9 programskih celina festivala: Mikser Talks, Gradovi za sve, Migracije, Tehnologija i umetnost, Dizajn zona, Vizuelne umetnosti, Edu zona, Mikser Kids, Kino Mikser i Mikser Music. Poseban novitet ovogodišnjeg festivala biće i četvorodnevni Tech&Art Expo u saradnji sa Nordeusom koji će okupiti mlade kreativce i partnere iz oblasti gejminga, vizuelnih efekata, virtuelne realnosti i publici festivala dočarati mogućnosti novih tehnologija primenjenih u umetnosti i IT sektoru.

Mikser festival pripremio je zanimljiv, edukativan i kreativan program za naše najmlađe. Od vajarske radionice, preko popravki i pravljenja novih igračaka, projektovanja savršenog vrtića, do edukativnih radionica o trgovini ljudima – za svaki uzrast po nešto.

Sjajan muzički program je nešto što ne treba propustiti! Nakon dosta vremena ponovo ćete imati priliku da uživo čujete legende ex-Yu roka, Juru Stublića i Film. Zatim je tu i Edo Maajka, Zemlja gruva, E-play, i drugi. A u subotu budite deo Love Revolution žurke, gde će atmosferu praviti tvorci čuvenog hita ‘Stanga’!