LIFESTYLE     28.04.2017.

Mi smo knjige koje čitamo

Reči se prelivaju sa papira obične stranice u Vaš um. Nije li to fascinantno? Odjednom, nalazite se u sasvim drugom svetu, samo zato što ste pročitali određena slova, koju su se dalje formirala u rečenice, od kojih ste dobili kompletnu sliku u glavi, koja često bude potpuno drugačija od one koju je autor imao na pameti? I što je još bolje, svako ih doživljava na svoj način. Upravo zato, knjige od Vas naprave drugu osobu, promene Vas. Zato pažljivo birajte šta čitate, jer je to ono čime stvarate svoj karakter.


Otvarite se za nove svetove u kojima ima avantura koje tražite, jer tako dobijate život sasvim druge osobe i mogućnost da proživljavate sa njima njihove misli, emocije i dela. Knjige su sredstvo sa kojima raste Vaša emocionalna inteligencija i rušite svoje predrasude, svoje stereotipe i omogućavate pristup sasvim novom spektru osećaja.
Koji žanr čitate, Vaša je stvar. Ono što je bitno jeste šta izvlačite iz njega. Da li postajete bolja osoba, svesnija sebe i okruženja? Ono što desi nakon svake pročitane knjige jeste da glavni likovi i dalje ostaju sa nama. Nekad se desi čak i da pomislimo kako bi neki lik odreagovao u datoj situaciji. I samim tim, na neki čudan i bizaran način, izmišljene ličnosti, koje ste upoznali do srži, postaju Vam porodica.


Zato, pažljivo birajte šta je to što čini Vas. I ovo nije tek neka isprazna priča, ovo je istina. Ono što čitate je ono što možete postati. Hrabrost, ljubav, prijateljstvo i porodica su samo neki od niti koji povezuju dobre priče i dobre karaktere persona koje se pojavljuju. I uče nas da delimo dobro i zlo. Iako smo kao odrasli pomislili da bajke ne postoje, život je jedna velika priča, samo zavisi koji ste lik izabrali da budete.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ