LEPOTA&ZDRAVLJE     08.10.2016.

Maslinovo ulje za zdravlje i lepotu

Pored toga što ga često koristite u kuhinji za pripremu ukusnih obroka, maslinovo ulje možete koristiti i u kozmetičke svrhe.

Lekovitost ovog čudotvornog ulja potiče od velikog sadržaja mononezasićenih masnih kiselina i antioksidanasa, a pored toga obiluje i mineralima, vitaminima i proteinima.

Njegova primena u kozmetici je veoma rasprostranjena pa je tako glavni sastojak mnogih krema, maski za lice, kosu i preparata za negu tela.

Maslinovo ulje možete koristiti za negu celog tela bilo da ćete se odlučiti da kupite proizvod čiji je ono glavni sastojak ili ćete sami napraviti kozmetički preparat koji ćete koristiti za negu i očuvanje zdravlja i lepote.

 

Maslinovo ulje za negu kože lica i tela

 

Maslinovo ulje je idealno za negu suve kože. Ono hidrira kožu i ima regenerativno dejstvo tako da će njegovim redovnim korišćenjem koža postati meka i glatka. Takođe, možete napraviti masku za lice od kašike maslinovog ulja, kašike meda i jednog žumanceta kojom ćete očistiti, tonirati i hidrirati kožu.

Ovo ulje se koristi i za masažu kože i za njenu zaštitu od sunca.

Skidanje šminke je jedan od bitnih detalja kod pravilne nege kože. Postoji mnogo preparata koji su napravljeni u ovu svrhu. Međutim, samo par kapi maslinovog ulja može zameniti sve te preparate i pomoći vam da odstranite šminku sa lica i da joj ispovremeno pružite potrebnu hidrataciju.

4350

Maslinovo ulje za  negovane ruke i nokte

 

Nega noktiju je jako važna. Pored toga što su lepi nokti detalj koji može da doprinese vašem celokupnom izgledu, oni su često i oličenje zdravlja. Maslinovo ulje je i ovde našlo svoju primenu.

Ukoliko su vam nokti krhki i lomljivi ovaj problem možete rešiti tako što ćete nekoliko puta nedeljno držati nokte u toplom maslinovom ulju. Kada svoje nokte oslobodite laka ili gelova poželjno je utrljati u njih  par kapi maslinovog ulja kako biste ih nahranili i osvežili.

Ruke su deo tela koje ljudi prvo primate na nama. S obzirom na to da su često izložene suncu, vetru, vodi potrebno je adekvatno ih negovati. Dovoljno je da pred spavanje namažete ruke maslinovim uljem i ostavite da ono deluje tokom noći. Ovo je jednostavan način da vam ruke uvek budu meke i glatke.

 

Lepa kosa uz pomoć maslinovog ulja

 

Svakoj ženi je važan izgled njene kose. Obično se dosta ulaže u njenu boju, oblik i negu. Na tržištu postoji veliki broj preparata koji su namenjeni upravo za negu kose. U masi tih proizvoda žene često ne mogu da se odluče za preparat koji bi im odgovarao i koji bi na pravi način pružio kvalitetnu negu njihovoj kosi.

Jedno zdravo a u isto vreme  jednostavno rešenje je upotreba maslinovog ulja i nega kose pomoću njega. Ono vam može pomoći kod suve i lomljive kose. Od njega možete napraviti veoma efikasnu masku za kosu koja će  obnoviti vaše vlasi i učiniti vašu kosu zdravijom i  sjajnijom.

maslinovo-ulje

Glatka stopala negovana maslinovim uljem

 

Kao što svaki deo tela traži da o njenu brinete, i stopalima je potrebno posvetiti vreme. Usled stalnog napora, stopala mogu postati umorna a koža na njima gruba. To može pored estetskog predstavljati i zdravstveni problem. Ukoliko nemate vremena ili sredstava da posetite pedikira, postoji jeftinije a jednako dobro rešenje – maslinovo ulje.  Da biste pravilno brinuli o svojim stopalima dovoljno je da bar jednom nedeljno napravite kupku od limuna za svoja umorna stopala a posle toga ih obilno namažete uljem. Uz redovnu primenu ovog tretmana koža stopala će uvek biti meka.

Upotrebom maslinovog ulja možete parvilno brinuti o svojoj lepoti i svom zdravlju. Preparati koje sami napravite su znatno jeftiniji a efekat posle njihovog korišćenja može biti jako dobar a vi ćete time biti prezadovoljni.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ