LEPOTA&ZDRAVLJE     12.02.2018.

Masaža tjemena glave: najbolje što možete priuštiti sebi!

Osim idealno odabrane frizure i najnovijih savjeta o njezi kose, vrlo je važno da se ulaskom u beauty salon osjećate jedinstveno, ugodno i opuštajuće. U tome će vam zasigurno pomoći pranje kose i masaža vlasišta i glave. U salonu ljepote Femme Fatale posebnu pažnju poklanjaju tom kratkom, ali važnom i ugodnom ritualu.

Masaža glave je jedna od najboljih stvari koje možete da priuštite svojoj kosi. Pospješuje rast kose, liječi perut i umiruje kožu glave. Masaža glave je, to svi znamo korisna, opuštajuća i nadasve prijatna. Glavu masiramo da bismo se oslobodili glavobolje, radi relaksacije ali i da bismo pospješili i održali zdravlje vlasišta i lijepu bujnu kosu.

Stres blokira normalno funkcionisanje organizma. Nasuprot stresu, masaža glave pospješuje proizvodnju serotonina koji je poznat kao “hormon sreće”. Drugim riječima, on znatno popravlja opšte stanje organizma. Za nezaboravan užitak, tu je Kerastase Clarisonic Plus masažer, koji podstiče brži rast kose i divan osjećaj poslije napornog dana.

Masaža pospješuje cirkulaciju u folikulima dlake. Na ovaj način se pojačava snabdijevanje kiseonikom. Limfna drenaža je bolja, a ćelije su snabdjevenije nutritijentima. Zdravlje vlasišta je od vitalnog značaja za zdravu bujnu kosu. Masažom glave uklanjamo mrtve ćelije kože, a poznato je da perutanje kože glave kod nekih osoba vodi u problem sa opadanjem kose.  Masažu glave možete raditi svaki put kada perete kosu. Shvatite ovo kao ozbiljan savjet, jer uz dobar šampon (u ovom slučaju i šampon je iz Kerastase kolekcije) može da pomogne da se vaša kosa potpuno preporodi i zablista!

Kako izgleda masaža tjemena glave ovim fenomenalnim masažerom pogledajte na linku: https://www.instagram.com/p/Bflc-MPDK_-/.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ