LEPOTA&ZDRAVLJE     22.07.2017.

Malje i leto kao glavni problem! Evo i REŠENJA

Depilacija, epilacija, brijanje? Hladni vosak , topli vosak, šećerna pasta, trake? Prepone, brazilska, lice, telo? Mnogo načina ima da se oslobodimo dosadnih malja.Ne može se reći koji je način zasigurno najbolji ali možemo istaći  mane i prednosti pomenutih.

Epilacija predstavlja dugotrajno uklanjanje malja. Laserski se dopire do korena dlake  gde se usled velike toplote dlaka žargonski rečeno  sprži. Ukoliko želite da se na duži vremenski period rešite malja morate ponovite nekoliko tretmana.Epilacija ne garantuje da se malje više neće pojavljivati ali ste mirni duži vremenski period. Medjutim još uvek se vode polemike oko toga kako utiče na zdravlje laserska epilacija. Takodje mana epilacije jeste nepristupačnost. Tačnije tretmani su znatno skuplji od depilacije.

Depilacija je nešto za šta se danas  dame najčešće opredeljuju . Nju možete obaviti same kod kuće ali i u kozmetičkim salonima.Svakako je lakše kada vas u salonu depiliraju ali ako želite da uštedite novac onda uz malo vežbe to možete uraditi i kod kuće. Možete se oprediliti za hladni ili topli vosak u zavisnosti od toga šta vašoj  koži više odgovara. Takodje možete praviti i šećernu pastu ali ćete se barem na početku malo više namučiti jer se pasta lepi i razvlači pa je teško kontrolisati je. Verovatno ste u drogerijama i apotekama vidjali  trake koje već na sebi imaju vosak. Ono što njih čini pogodnim jeste to što su izuzetno lake za korišćenje. Samo protrljajte traku( time zagrevate vosak) i povlačite u smeru suprotnom od rasta dlaka. Takodje je i ekonomično jer trake zaista nisu skupe. U zavisnosti od toga koliko ste maljave uklanjate dlake sa odredjenih delova tela. Lice je jako osetljiv deo tela pa je potreban dodatan oprez. Možete koristiti i kreme koje imaju jako dobar efekat i  taj način uklanjanje malja uopšte nije bolan. Medjutim rezultat nije mnogo različit od brijača s’ obzirom da dlake rastu nakon samo nekoliko dana. Takodje iako je najčešći način uklanjanja malja ispod pazuha brijač ipak se neke dame odlučuju na neke druge metode.

Prepone i brazilaska depilacija su uvek tabu teme, posebno ova druga.Što se tiče prepona kao i lice, možete se odlučiti na bilo koju metodu ali morate imati na umu osetljivost ovog dela tela. Kompletna brazilska depilacija je nešto u šta mnogi čak i nisu upućeni.  Ovo predstavlja potpuno uklanjanje malja sa najintimnih delova vašeg tela. Obavlja se voskom i dosta je bolno a i morate poštovani neka pravila kako bi sve proteklo u najboljem redu.Pre svega, to je gotovo nemoguće uraditi samostalno, tako da kada idete u salon obavezno vodite računa o higijeni. Spremite se na bol i čudne poze prilikom depilacije. Ako ne želite da dodje do infekcija onda najmanje 24h posle depilacije izbegavajte seksualne odnose, usku odeću, sintetički veš, bazen, solarijum ili saunu. Nekoliko časova nakon depilacije imaćete neugodan osećaj ali ne brinite sve će proći. Nov trend koji prati brazilsku depilaciju jesu frizure, ali to je ipak nesto za smelije dame. Bez obzira da li se odlučujete za depilaciju, eplaciju ili nesto treće budite jako pažljive jer može doći do neočekivanih komplikacija. I zapamtite svako uklanjanje malja je nov šok za vaš organizam.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ