LEPOTA&ZDRAVLJE     28.10.2016.

Makeup stručnjak Anđela Petrović – Trendovi i saveti za predstojeću sezonu

Šminkerka Anđela Petrović je 2013. završila školu šminkanja Dragana Vurdelje, a u međuvremenu je završila i još nekoliko seminara usavršavanja. 

Četiri godine radi uspešno na raznim projektima kao što su bookovi, video produkcija, časopisi, venčanja i drugi događaji. Inspiriše je energija osobe koju šminka, kao i data prilika za koju radi make up. „Nasmejano i zadovoljno lice mog klijenta za mene je najveći uspeh.“, kaže Anđela. A samo za naš magazin je otkrila koji će trendovi biti aktuelni i par saveta za negu lica.

art_0015

  • Odmah ćemo postaviti pitanje koji je to trend u šminkanju za zimu pred nama?

Sveža prirodna koža koja izgleda blistavo i zdravo. Jesen i zima će proći u znaku prirodne kože, bez strobinga i konturisanja lica.

Tamne usne su nezaobilazne i ove zime. Tamni karmini sa mat finišom u crvenoj, bordo, ljubičastoj, pa čak i crnoj boji dominiraju ove sezone.

Prirodne – neuredne obrve, ponovo je u trendu izgledati što prirodnije. Znači ove zime bez previše isrtavanja i prečupavanja obrva.

Što se očiju tiče i te kako popularan smokey i razmazan izgled, koji se najlakše postiže olovkama na kojima piše kajal ili kohl, one su i namenjene da se razmazuju.

  • Da li postoji neka boja koja je nosiva za sve, ove sezone?

Crveni ruž uvek i zauvek. Crveni karmin svakome pristaje, samo je potrebno pronaći pravu nijansu. Crnkama bolje pristaje klasična crvena i koralne nijanse, tj. topli tonovi crvene. Dok plavušama više pristaju nijanse crvene hladnog tona, koje vuku na duboke tonove crvene kao što su bordo nijanse.

  • Da li preporučuješ određeni brend ili neki preparat, kozmetički proizvod kao must have za zimu 2016?

S obzirom da su poslednjih nekoliko sezona mat karmini popularni, a oni posebno ističu sve nedostatke, a po neki i dodatno isušuju usne, vrlo je važno štititi usne na adekvatan način posebno zimi.

Pa je tako moja preporuka svima dobro poznato labello. Labella su vrlo kremasta, laka za mazanje, super upijajuća, a nega i zaštita izvanredna već godinama. Bilo da je klasično ili neko novije, raznih mirisnih nota, uvek je pravi izbor za negu usana.

  • Savet za održavanje kože lica tokom hladnih dana?

Sa padom temperature koža postaje sve suvlja, sklona crvenilu i svrabu. Najbolje je koristiti kozmetička sredstva koja kožu čine mekanom i zadržavaju hidrataciju u njoj, a glicerin i ši buter su supstance koje imaju takav učinak. Jako je bitno da bi se izbegla dehidratacija, raditi piling jednom nedeljno.

Takođe treba birati pudere ili tonirane kreme koje će dodatno hidrirati lice i koje sadrže antioksidante i vitamin C, kako bi ten činile blistavim ne ostavljajući tamne mrlje na licu.

  • Jaka šminka je veliko Ne u letnjoj sezoni. Šta je veliko Ne u zimskoj?

Bez jakih i teških podloga, tamnih pudera i bronzera. Smatram da je prejaka i prenaglašena šminka, osim ako nije za scenske svrhe, uvek jedno veliko Ne za sve sezone.

  • Šta misliš o konturisanju lica?

Konturisanjem možete da prekrijete brojne mane na licu, a istaknete njegove prednosti, možete suziti lice, definisati nos, pa čak možete postići i efekat liftinga očiju.

Konturisanje treba raditi prema obliku lica, i sa odgovarajućim nijansama korektora i bronzera. Konturisanje lica je zapravo igra svetlosti i senke, i često nije jednostavno kao što se može videti na raznim make up tutorijalima. Mišljenja sam, da ovu tehniku ne treba koristiti svakodnevno, već za neke specijalne prilike i to uz pomoć profesionalnog šminkera.

  • Tvoj glavni savet u vezi šminkanja je?

Pre i posle nanošenja šminke najvažnija je nega kože, nega kože i nega kože.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ