LEPOTA&ZDRAVLJE     13.02.2016.

Make up saveti profesionalnog šminkera Aleksandre Pakić

2a

U susret prolećnoj sezoni i novim trendovima, profesionalna šminkerka Aleksandra Pakić vam daje savete o održavanju kože, kozmetici koju treba da koristite, kao i praktične savete i trendove koji predstoje.

1a

1.    Aleksandra, šta će po vama biti potpuni hit ovog proleća sto se tiče šminke?
Ovo proleće se od prethodnog neće mnogo razlikovati kada je šminka u pitanju, ali se iskreno nadam da će devojke početi da se razlikuju jedna od druge. Želela bih samo da poručim da pronadju svoj stil i da prilagode šminku svom licu i senzibilitetu i da ne robuju trendovima. Ako bas želite da budete u trendu, onda bi trebale da koristite karmine u jarkim nijansama, kao što su narandžasta, pink i crvena.
2.     Da li ima neki stil koji je uvek aktuelan i nepromašiv je u svakoj sezoni?
Magija zadimljenog pogleda, Smokey Eyes, stil koji dominira godinama unazad. Od neprevazidjenog klasika senčenja zagasito crnim nijansama, preko smedjih do nežno ljubičastih sa nijansama boje lavande. Odmah za njim ide Marilyn Monroe Pin-Up stil, koji podrazumeva izvijeni eyeliner i crveni karmin.
3.     Vaši favoriti brendova koji su pravi izbor za predstojeće dane?
Što se tiče drogerijskih proizvoda najviše se oslanjam na prozvode kozmetičkih kuća kao što su Aura, Loreal i Rimmel. Kada je reč o „high end“ proizvodima izdvojilla bih M.A.C, Sephoru, Too Faced i Make Up For Ever.
4.     Saveti za održavanje kože?
Da bi koža imala lep i negovan izgled neophodno je unostiti dovoljno tečnosti u organizam, kao i paziti na ishranu. Uz to je vrlo bitno negovati kožu kremama koje su preporučene od strane dermatologa. Takodje bih naglasila da često izlaganje sunčevim zracima ostećuje kožu i ubrzava starenje iste, s’toga budite umerene. Solarijum, ne, nikako!
5.      Najveći izazov za Vas je u šminkanju?
Jedan od najvećih izazova koje imaju šminkeri je potrefiti ukus osobe koju šminkaju. Ne postoji univerzalno lepo, ono šta jednom deluje predivno i sa stilom nekom drugom može delovati prešareno i kičasto.

3a

Foto: Ivan Milošević

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ