MODA     03.04.2017.

Lekcije o modi koje nas je naučila Kate Moss

Kejt Mos (Kate Moss)je prisutna na modnoj sceni od kasnih osamdesetih. Ušla je u svet mode kao tinejdžerka, karakteristična po veoma mršavom izgledu, što u periodu njenog pojavljivanja nije bilo uobičajeno za modele,ali zbog izuzetno upečatljivog i specifičnog lika, osvojila je svet i postala omiljena modna ikona i zaštitno lice mnogih svetskih brendova. Kejt Mos je danas četrdesetogodišnjakinja koja nastavlja daoduševljava svojim izuzetnim stilom, a u svetu je prepoznatljiva po čestim i veoma kreativnim modnim transformacijama. Čak je i Ana Vintur (Anna Wintour), urednica magazina Vogue, okarakterisala njen stil, kao jedinstven, jer Kejt uvek bira i kreira komade koji pristaju njenom mršavom izgledu. Zbog svojih smelih kreacija, često je lice na naslovnim stranama mnogih modnih magazina.  Predstavljamo vam nekoliko korisnih lekcija o modu, koje nam je dala Kejt Mos.

 

Kejt nam je pokazala da stare komade garderobe nikada ne treba da bacamo, jer ih vrlo lako možemo ukobinivati sa novim trendi komadima. Pored starih komada, Kejt je znala da napravi savršene kreacije od veoma starih i zaboravljenih materijala.

Kraljica je kombinivanja ishabane obuće sa veoma skupim odevnim komadima. Ovaj stil datira još iz perioda njene veze sa glumcem Džoni Depom (Johnny Depp), koji kao i Kejt uziva da nosi ishabanu obuću. Ovo ipak ne znači da Kejt ne daje novac na nove modele cipela, naprotiv, kupuje ih često i važan su deo njenog odevanja.

Kejt nam je bezbroj puta davala lekcije o tome kako i na koje načine možemo da kombinujemo sako, a da to izgleda elegantno, kežual, poslovno itd.

Usudila se da u nekoliko prilika nosi i pidžamu u kombinaciji sa nakitom i naišla je na izuzetne pohvale.

Kratke pantalone i šorcevi zaštitni se znak njenog stila. Često ih kombinuje sa čarapama različitih boja, a omiljene su joj crne.

 

Izvori fotografija: i.dailymail.co.uk, s-media-cache-ak0.pinimg.com, mg.tatler.co.uk.s3.amazonaws.com
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ