MODA     30.09.2017.

Lazar Ilic predstavio kolekciju: „Back to Black“ brunch

Crnogorski kreator Lazar Ilić prije nedavno je, zajedno sa svojom sestrom Kristinom, u ateljeu „Ilić“ upriličio druženje sa modnim blogerkama i tako im predstavio svoju novu kolekciju. Inspiraciju za ovo druženje, Lazar je našao kod svojih inostranih kolega. On je istakao želju da u svoj rad uključi i modne blogere, ali i sve one koji imaju ukusa i znaju značenje riječi „moda“.

Lazar je išao primjerom svjetskih modnih dizajnera i modnih kuća, koje prilikom premijere kolekcije vole da, umjesto jednostavnog predstavljanja kolekcije novinarima, pozovu i blogere, ali i sve one koje smatraju ljudima od stila i ukusa, da prethodno vide kolekciju. Time su se vodili Kristina i Lazar, pa su pozvali blogerke i šminkerke da vide šta su to oni spremili. Htjeli su da naprave nešto drugačije, ali i da blogerima daju riječ da kažu ono što misle i da rade svoj posao. Lazar nam je rekao da bi volio da na ovaj način inspiriše i ostale kolege da daju priliku blogerima, te da se više druže sa njima i čuju njihova mišljenja. „Od ove kolekcije, ja sam prvi put otvoren za savjete drugih ljudi. Spreman sam da čujem i druga mišljenja, a vidjećemo da li će to uroditi plodom“, rekao je Lazar. Predstavljanju kolekcije prisustvovale su Kana Tomašević, Vanesa Đurašaj, Iva Čuković, Milena Pajović, Bojana Rmandić, Ksenija Bulatović, Nataša Gardašević, Marija Anđelić.

 

Lazar se, osim ovog druženja, predstavio i publici na manifestaciji „Ulcinj International Fashion Night“ samostalnom kolekcijom „Back to Black“. Kako ističe,  gošće su mu pomogle u osmišljavanju kreacija za predstojeći modni šou. „Naravno da su mi pomogle i dale smjernice, a to mi je i bila želja. Svaki grad ima neku svoju priču, pa sam tako u Ulicinju predstavio modele sa čipkom i ručnim radom“, kaže Lazar. A što se tiče „Ulcinj International Fashion Night“, rekao je da je tamo predstavio svoje najdraže modele. „Kolekcija se zove „Back to Black“ i predstavlja 12 modela. Modeli su u crnoj boji, osim tri modela u tamno ljubičastoj, koji su rađeni od krzna. Tih dvanaest modela krasi ručni rad i čipka. Želio sam da kreiram kolekciju koja nije samo dizajnerski potkovana, već i stilski. Trudio sam se da  svaki model, od prvog po poslednjeg, bude posebno stilizovan, pa je publika tako mogla da vidi, na primjer, pojaseve od kože i metala, ali i razne druge modne dodatke. I upravo sam zato želio da i blogerke vide kolekciju i predlože kako bi sve to moglo da se uklopi i spakuje“, zaključuje Lazar.

Osim samostalne kolekcije, Lazar je sa Kristinom predstavio i kolekciju brenda „Hunt by Kristina & Lazar“. Kolekcija se zove „Simple Glam Look“ i definiše je prepoznatljiva estetika i svedena forma. „Sami ambijent i mjesto događaja, kao i dobar ritam i bajkovita pista, našim modelima su dodatno dali glamurozan efekat. Modeli dočaravaju neprolaznu zavodljivost i glamur. Volim da kažem da je u pitanju zavodljiva igra golog i prekrivenog. Priča je o senzualnosti i buđenju svih čula“, rekla nam je Kristina.

Fotografija: Boris Šekularac (za MNE Magazin)

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ