LIFESTYLE     23.08.2016.

Kutak Za Dušu by Suzana – Život sa dva lica

Život je medalja sa dva lica. Pre  ili kasnije upoznamo obe. Realnost , lepa ili manje lepa naša je. Sve što je lepo voleli bi da traje večno a ono manje lepo da nas niti ne dotakne. Da bi cenili sreću moramo upoznati tugu. Sreća je što o nama samima zavisi promena. Nije lako , ali imamo dve mogućnosti ostati na dnu , tugovati i sažaljavati sami sebe ili se trgnuti i krenuti dalje. Uvek postoji nešto sto će izmamiti sreću u nama i osmeh na našim licima, i skrenuti nam misli koje su dotad bile zaokupljene negativnim stavom gde se oseća: tuga , bes i razočarenje. To je ono što nam  treba, odmak od tuge.
Život je lep. Da. Ne postoji ništa tako čarobno i dragoceno kao sto je život.  I kada shvatimo njegovu vrednost počećemo  drukčije ophoditi se  prema njemu i sebi samima. Sa pažnjom i ljubavlju. Već sutra današnjem problemu pristupićemo drukčije iako će biti isti. Što se pre prestanemo opirati pre napredujemo. Ključ leži u prihvatanju trenutne situacije takva kakva ona i jeste.

 

Sve  se dogodi upravo kako se mora dogoditi, ma koliko nam se to činilo čudnim, jer kada se ne znamo pobrinuti sami za sebe onda to učini život. Život nikad ne kažnjava, mi se sami kažnjavamo svojim negativnim mislima. Sve što nam uđe u život i menja ga, moramo dočekati s radošću bez obzira je li reč o nečemu dobrom ili lošem. Na koncu sve je dobro, a loše se može dogoditi samo ako nemamo vere i ako ne znamo prihvatiti trenutak promene. Doseći taj stadij rasta znači biti spreman promeniti dotadašnje navike koje su nas vukle na dno i nastaviti novi život ispočetka.

 

Svaki dan nudi nam se  prilika  za neki novi početak. Ponekad nas mali koraci vode do najvećih dela i zato ih ne potcenjujte. Živite hrabro! Živite odvažno, bez granica! Pratite svoje snove. Verujte u sebe. Neka vas prepreke ne obeshrabre, već neka vam služe kao poticaj. Težite ka unutrašnjoj lepoti: ljubavi, dobroti,  jer fizička lepota  samo je ambalaža koja je prolaznog veka.

 

Sve ono sto je na nama vidimo u ogledalu a ono što je u nama vidimo u našem životu.  I zato neka vaše ogledalo bude čarolija lepote, ljubavi, dobrih namera. Neka iz vas uvek izlazi samo najbolje kako bi vam život vratio istom merom. Ljubav za ljubav.
Okitite se samopouzdanjem,  ogrnite pozitivnim emocijama, i krenite u novi dan.

 

Umesto da nabrajate sve što nemate osvrnite se i nabrojite sve one vrednosti koje vam je život dao,koje imate: zdravlje, porodicu, dom , prijatelje,……zar to nije dovoljan razlog za sreću???
Zapitajte se sta želite i osetite to. Želite li biti srećni? Budite!

 

Šaljem Vam veliki zagrljaj,Vama dušama ljubavi.

 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ