LIFESTYLE     04.08.2016.

Kutak za dušu by Suzana -Žena si ,ti to možeš

Žena, ima moć izgledati božanstveno i onda kada se unutar nje urušava  sve. Svi nemiri ,svi strahovi i unutarnji krikovi zapomaganja, ne mogu pokoriti njenu snagu.Ona ume i zna  smehom zadržati suzu oka svog dok reči nemo zastanu u grlu i nositi damski dušu okovanu katancima boli .To je ženino umeće  koje joj daje notu tajanstvenog identiteta. Svojom ljubavlju spremna je obgrliti i na  svojstven način urođenog majčinstva utešiti i ljubiti čak i onda kada je to i njoj samoj potrebno. To je „žena !!!“ To je misteriozna snaga koju može dati njeno srce. Ona voli i kad duša boli. U svojoj tišini, gde joj niko ne motri disanje, celim bićem proživi i oplače svu nakupljenu tugu i urušenu bol, ne bi li potom zasjala u punom bisernom sjaju  spoznajom, izgubimo li nešto znak je da se moramo razvijati i uzdignuti na tu razinu kada to nećemo smatrati gubitkom već evolucijom. To buđenje je bolno  ali ujedno i jedini put kojim ćemo promeniti  sami sebe i sve oko sebe. Negativni stav i negativne misli brišu se i zamenjuju ih pozitivne. Rođene smo da budemo srećne. Ali,moramo to istinski i želeti.

Bila sam i sam svedok te misteriozne snage koju nisam niti znala da posedujem dok život nije pred mene postavio jedan od najtežih životnih zadataka, izboriti pobedu  u borbi sa karcinomom. Odjednom sam se našla i ne želeći,mimo svoje volje na raskrsnici života. Šta dalje? Obuzeta  u boli očaja,izmučena na nepoznatom putu  u središtu tuge sve dok nisam počela uočavati da  jedino ja sama mogu napraviti promenu u svom životu ,umesto da pasivno čekam hoće li se nešto promeniti na bolje, i da  zbog straha nesvesno doprinosim da budem zatočenica  bolesnog  stanja. Život nas neprekidno testira i to je ujedno nešto što treba svatko od nas prihvatiti.

 Drage moje žene ,iako smo po prirodi krhke svoju snagu krijemo u sebi. Ona izlazi na površinu  uvek kada nam život priredi iznenađenje, a tada i same postajemo svesne da ju posedujemo, da je deo nas. Ta misteriozna unutarašnja snaga radi u našu korist i kada mi toga nismo svesne, i tera nas da budemo najbolja verzija sebe. Najvažnije je da imate veru u sebe. Ne dozvolite da vas loši komentari pokolebaju i obeshrabre, ne pridajte im važnost. Sve što vas smeta i usporava u napretku i troši vašu energiju „ignorišite.“ Okružite se pozitivnim ljudima koji vas vole i cene . U krugu ljubavi sve je moguće. Pružite pomoć drugome jer tako pomažete i sebi. Sve što dajete,darujte srcem. Veselite se tuđem uspehu kako bi i same bile uspešne. Svaki dan posvetite sebi vreme kako bi zablistale i istaknule svoju lepotu. Najvrednije što imamo je upravo naše telo, koje je odelo naše duše, i samim tim zaslužuje da ga negujemo i volimo . Voli te samu sebe,  Živite u ljubavi. Budite srećne. Budite jake. Budite sve ono sto želite biti. Budite!!!!
Jer, divno je biti žena!!!

Šaljemo Vam ogroman zagrljaj, Vama dušama ljubavi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ