LIFESTYLE     13.08.2016.

Kutak Za Dušu by Suzana -Tako različiti a opet isti

Šta je to što nas povezuje , čini istima? Gledajući u prvi tren svi se mi razlikujemo ali kada zaronimo u sebe svi smo mi isti. Satkani od osećaja , ranjivi od mnoštvo  sitnih životnih padova koji su naša prošlost, naše odrastanje. Većinu ih želimo izgurati iz sećanja, ali što se više trudimo ona  više naviru i stvaraju nemir unutar nas. I tako sve dok ne dođemo do spoznaje  su oni,naši padovi, naši životni učitelji. Pa zašto ih onda nerado prihvatamo  kada su nam pomogli da se izgradimo i oblikujemo u osobu kakva danas jesmo? Prezirući ih mi nesvesno  jednim delom preziremo i  sebe, i kao takvi uskraćujemo sebi život kakvog priželjkujemo.

Odavno sam na padove počela  gledati na posve drugi način, i odavno ih oslovljavam lekcijama odrastanja , jer ono to i jesu. Oni su naše unutrašnje sazrevanje koje nam tokom života stalno daju priliku da budemo najbolja verzija sebe. Tek kada padnemo počinjemo život gledati drugim očima , počinjemo život koji je do tada živeo nas živeti mi. I nije bitno hoćemo li pasti , bitno je da iz tog pada izvučemo pouku. Danas kada posrnem  sama sebi kažem „ ok, pogrešila sam ali sada znam da tu grešku više neću raditi,“i nastavljam dalje.

 

Oni koji do te spoznaje još uvek nisu došli  žale se na život i pitaju se: kada će se  nešto promeniti u mom životu.? I dok troše vreme na traganje za odgovorom u izvanjskom svetu žive u jednosmernoj ulici gde se ne oseća život, jer  ono za čim su u potrazi pohranjeno  unutar njih samih. Da bi svedočili promeni moramo nešto menjati. Menjajući sebe mi menjamo sve i oko sebe, menjajući svoje misli mi menjamo svoj život, menjajući svoja uverenja naš život poprima novu dimenziju.

 

I dok težimo ka promenama  istovremeno i strahujemo od njih. Promene nas plaše i čine nesigurnima jer nam oduzimaju sigurnost , i odvode nas u novi nepoznati smer kojeg  se pribojavamo jer ne znamo šta nas čeka i sa čime ćemo se sve morati suočiti. Ali, tek kada zakoračimo u nesigurnost počinjemo  živeti. To je putovanje prema nama samima. Tu upoznajemo sami sebe,svoju borbenost i izdržljivost, i tu otkrivamo povlasticu života, izbor. Izbor da biramo kakav život želimo kreirati i živeti ga. Biramo vrata budućnosti koja želimo otvoriti. To je smisao života.

 

Život je satkan od niza stepenica kojima se svakodnevno treba uspinjati. Teško je skupiti snagu potrebnu da zakoračimo na prvu stepenicu, koja je ujedno najteža, ali i najveći iskorak u životu. Porazi ne postoje , porazi su lekcije koje sa sobom donose promene , a promene nas vode ka nečem boljem i lepšem, ka buđenju života unutar nas.

 

Ne odbijajte sebi luksuz života da živite kako želite, a ne kako drugi očekuju od vas. Sprovedite svoje želje u dela jer osećaj je fantastičan biti to što uistinu i jesmo, gospodari vlastite sudbine. Budite odvažni. Možemo pobeći od svega ali ne i od samih sebe. Pođite s ljubavlju u susret onome od čega bežite ,jer što više  bežite ono vas više sustiže. Suočavanjem sa problemom njegova moć slabi i nestaje. Zapamtite , svi zaslužujemo imati najbolje od života. I nemojte reći, ja to znam. Nije dovoljno znati , treba to i primeniti. Uspešan čovjek je onaj koji oseća  bezgraničnu ljubav prema samome sebi. Ona je temelj uspeha.

 

Iskustvo koje ćete steći  i podizanje razine svesti o životu, postupno će utecati i na one koji vas okružuju. Uz vas i  oni će početi promatrati život kao celinu otvorenog uma te će kvaliteta vašeg razumevanja i komunikacije rasti.

 

Život nije zamišljen kao patnja i borba, ali ako je to ono u što verujemo on će to i biti.

Svi smo mi isti samo su naša uverenja različita. Svi smo mi duše koje tragaju za smislom života.

 

Nekada sam živela sigurno a danas živim slobodno, i što više živim slobodno više se osećam sigurno.

 

Šaljem vam veliki zagrljaj,Vama dušama ljubavi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ