LIFESTYLE     17.08.2016.

Kutak Za Dušu by Suzana – Sebično volite sebe

Sebičnost je drugo ime ljubavi. Iz sebičnosti rađa se predivna ljubav.  Ljubav koju zanemarujemo, ljubav koju podcenjujemo, ljubav koju u neznanju odbacujemo, a to je najuzvišenija ljubav -ljubav  prema sebi.

Kako će nas drugi voleti, ako ne volimo sami sebe? Kako možemo drugima pružiti ljubav, ako je nemamo ni za sebe?

I zato mili moj budite sebični. Da , dobro ste pročitali. Budite sebični. Tek kada ste sebični  vi volite sebe. Tek kada volite sebe možete voleti i druge.  Možemo dati i deliti samo ono što i sami posedujemo.

Smestite se udobno u svom telu i osetite krajnje zadovoljstvo koje će vas ispuniti mirom i ljubavlju, a koje ćete moći preneti i na one koji vas okružuju. Sebičnost sa sobom donosi slobodu. To oslobađajuće iskustvo da je vam moć da sebe stavite na prvo mesto ,ispred svih i svega.

Sebičnost sa sobom donosi obilje, jer ljubav i obilje idu jedno uz drugo. Kada nekoga volimo želimo ga darivati i usrećiti. Svako bi sam sebe trebao darivati onim što ga veseli ukoliko oseća ljubav prema sebi. Tek onda to možemo očekivati i od drugih.

I nisam postala pohlepna , već smatram da bogatstva u bilo kojem obliku materijalnom ili duhovnom ima dovoljno za svakoga, pa zašto onda da ne uzmem ono što mi pripada?

Danas kada volim sebe svet oko mene izgleda lepše. Danas kada znam reći „ Ne ili Neću,“osećam se savršeno, jer to je za moje dobro. Danas kada mi neko kaže ti si sebična, kažem“ DA ,“ jesam, jer volim sebe. Danas kada mi neko sudi, odmahnem glavom i to me ne dotiče, jer znam da mi sudi u neznanju. Danas se ne trudim ugoditi sebi , već voleti sebe. Možete sebi ugoditi da imate ono što želite ali ako unutar vas nema ljubavi ono vam neće dati osećaj ispunjenosti i zadovoljstva. Ljubav je ta koja nas čini krajnje zadovoljnima.

Ta ista sebičnost mene je ozdravila, mom telu dala sjaj i vratila ga u život. Definicija zdravlja je ljubav prema sebi. Definicija svakog postignuća je opet ta ista ljubav. Nije bitno kojim putem ćete doći do nje i do te spoznaje ,na lakši ili teži način poput mene i meni sličnima, bitno je da dođete do nje. Bitno je da zasadite seme ljubavi unutar sebe , za sebe.

Nasmejano lice svako rado ima pored sebe. Budite jedni od onih u čijem će društvu ostali uživati. Postoje osobe koje kada ugledamo odmah nas učine srećnima i  naše lice čine nasmejano, bez i jedne  izgovorene reči. To su sebične osobe koje imaju u izobilju ljubavi za sebe, i poklanjaju je ostalima, a što je više daju više je imaju.

Oni koji život gledaju mojim očima razumeće šta znači sebičnost. Ona je  ponizna, tiha, zahvalna, stvarna, ugodna…..   Ona nam donosi emocije ljubavi, daje našem telu  zdravlje, daje nam priliku da volimo ljude onakve kakvi oni to i jesu, bez osude,daje nam moć da vidimo svu lepotu u onome što nas okružuje, daje nam sve a za uzvrat moramo samo voleti ono najvrednije, sami sebe.

Ta sebičnost ljubavi  štiti nas, neguje naše telo kako bi bilo spremno za let u danima kada posrnemo i mislimo da dalje ne možemo.

Zavolite sebe kako bi uzeli od života sve poklone koje je pripremio za vas.

„Moja me ljubav iznova zove svaki dan.“

Šaljem Vam veliki zagrljaj, Vama dušama ljubavi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ