LIFESTYLE     03.09.2016.

Kutak Za Dušu by Suzana -Ratnica u meni,u tebi, u svakoj od nas

Sve smo mi iste . I svaka od nas kroz život nosi svoju neispričanu priču.  Taj nevidljivi oslonac prošlosti pomaže nam da budemo to što danas jesmo. Hrabre. Odlučne. Sa rezultatom veličanstvenosti bića.

Rane. Ožiljci. Sve to nosi naše krhko ali hrabro telo, kao prepoznatljiv znak naše duše. I uz sve to, opet izgledamo neodoljivo. Iza našminkanih očiju kriju se mnoge isplakane suze, a iza osmeha mnoge neprospavane noći. I onda kada smo i same mislile da ne možemo dalje nevidljiva misteriozna snaga koja živi u našem biću dala nam je moć da izađemo kao pobednice.

Ratnica u nama probudi se uvek u pravo vreme da nas izvede  na pravi put. I svi padovi ne mogu umanjiti savršenstvo ljubavi koje je u nama. Volimo i živimo za ljubav. Ona nas pokreće  u bujici suza, i ona rastera tamne oblake koji se nadviju nad nama.  Nevolje nas lome, ali nas ne slome.

I  dok nismo i same upoznale tu našu jaču žensku stranu više puta  smo poželele bar na jedan dan biti u bezbrižnom muškom telu, jer kao „njima je lakše.“

Ne postoji ništa tako moćno, tako snažno  kao što je žena u nama. U meni. U tebi. S godinama naučimo jedan drugoj čuvati leđa i biti prijateljice. Kada jedna pati, patimo sve. Ali, ne predajemo se, ma kako teško da je. Onda upoznamo i taj pravi, iskreni ženski zagrljaj značenja „ biće bolje,“ kojem reči nisu potrebne.

Pustiti  i otpustiti sve nevažno i manje bitno, vremenom i to  naučimo. Volimo nemire jer sada u njima  vladamo mi. Starimo, ali telom, jer duša  i dalje zaigrano  u nama sledi svoje snove. Sada nam  i sebičnost tako dobro stoji, a mi se u njoj savršeno snalazimo. Biti svoje, i  ratovati po svojim pravilima uzdignute glave bez obzira prihvataju li drugi to ili ne, pruža nam smiraj života.

Sada sjajimo u svom vlastitom sjaju. Zajedno. Žena sa ženom. Bez nadmetanja. Bez  ljubomore. Bez razloga.  Sve što nam je nekada bilo nedovoljno sada nam je obilje, jer smo napustile kavez ograničenja koji nas je sputavao da vidimo prostranstvo koje je u nama i za nas. Tražile smo malo, a dobile puno. U osvajačkom zanosu naučile smo razlikovati prolazno od konačnoga. Danas uživamo u otkrivanju onih tajni unutar sebe ,a ne oko sebe. Prepuštene  neozbiljnosti života uzimamo od života sve.

Godine nam  donose  buđenje strasti prema sebi, jer zavolimo svaku svoju manu koju pretvaramo u vrlinu,a promene na našem telu nagoveštaj su naše zrelosti i spremnosti da budemo same sebi štit.  Vremenom i ukras naše  duše poput dijamanta izbrusimo i istaknemo, naš  autentični šarm. Sada je tišina naše carstvo u kojoj dajemo sebe za sebe. Spokojne i mirne. Plahe ali snažne.

Sada živimo sa jednom  jedinom zadatkom, trošiti život na ljubav prema sebi. Danas ratujemo kroz ljubav za ljubav, kroz sebe za sebe.

Žena u meni ,u tebi ,u svakoj od nas.

Šaljem Vam veliki zagrljaj, Vama dušama ljubavi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ