LIFESTYLE     02.08.2016.

Kutak za dušu by Suzana – Moć ljubavi , moć novca

Svi težimo ka jednom i drugom. Ali, postavlja se pitanje što nam je uistinu potrebno u životu. Što je od to dvoje presudno za sreću, za uspeh, za ispunjenje duše. Kada bi mogli birati većina bi se odlučila za moć novca. Divno! Moć novca. To tako savršeno zvuči, i toliko dobro da nas već u startu zaslepi  sav onaj  sjaj i blještavilo kojega si sa njime  možemo  priuštiti. Već se vidimo na raznim egzotičnim destinacijama . Već se vidimo kako dominiramo u svim životnim sferama. Ali, je li to zaista prava vrednost zbog koje bi se odrekli ove druge,ljubavi?

U trenutku kada mi je dijagnostikovan karcinom i kada sam se našla sa svim onim divnim hrabrim ženama na peronu smrti čekajući voz u nepovratnom pravcu, život mi je dao najbolju lekciju. Bilo je među tim divnim dušama i onih koje su doslovno ležale na novcu u kolikoj meri su ga posedovale, ali usprkos tome nisu mogle njime kupiti ono najvrjednije, zdravlje. Imale su sve, ali nisu imale ništa.

Pomno sam u tom trenutku učila uočavati znakove života, poruke kojima me ono usmerava i trudila se ne pokleknuti među svim tim ubogim dušama od kojih su neke već ostale bez sinonima ženstvenosti, kose, i trgnuti se kako bi oživela život u sebi. Kako bi rasplamsala tu preko potrebnu iskru života i izborila se za pobjedu zvanu „ život.“ Bilo mi je potrebno ono sa čim novac nema veze, bila mi je potrebna ljubav prema samoj sebi.

Tada sam se setila jedne divne izreke; lek je svuda oko nas i u nama samima. Svi je znamo ali je često zaboravljamo. U trenutku  bolesnog stanja shvatila sam značenje i vrednost te na očigled nevažne rečenice, i shvatila sam njenu poruku. Taj lek je “ ljubav“. Ljubav u nama i ljubav oko nas.  Jedinstvo s ljubavlju čini čuda. Emocija ljubavi pretvara nas u pobednika.

Mnogi  običavaju reći, imala si sreće što si uspela. Ne, nema ništa veze sa srećom , već sa verom . Vera je temelj sreće i ostvarenja.  Verujući mi smo sretni, verujući mi smo duše ljubavi a ljubav je najjača sila koja  ruši barijeru straha.  Tek onda kada volimo pobeđujemo. Ljubav prema samoj sebi dala mi je priliku da započnem život tamo gde nastupa smrt. Ljubav prema samoj sebi dala mi je moć,hrabrost i sposobnost da odbacim medicinsko lečenje i da se posvetim ozdrvljenju duše vođena ljubavlju Božjom.

I zato mili moji, usredotočite se na ljubav i neka ta najuzvišenija emocija  bude vaš saveznik dok koračate kroz lepotu života. Tek onda kada unutar sebe posedujete nju, ljubav, sve ostalo reflektirati će se i na van i u vaš život uneti svo  bogatstvo ovoga sveta.  Luksuz života započinje osećajem  ljubavi  prema sebi a potom se nadograđuju i ostala bogatstva. Sve mora kretati iznutra prema van, u protivnom mi smo lažno blještavilo osakaćenih osećaja, ranjivi i nespremni da savladamo prepreke koje će život postaviti pred nas.

Novac ima moć, ali ne i apsolutnu. Novcu je moć dao čovjek a ljubavi je moć dao Bog.

Šaljemo Vam ogroman zagrljaj, Vama dušama ljubavi.

 

Ljubi Vas vaša Suzi

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ