LIFESTYLE     06.08.2016.

Kutak Za Dušu by Suzana- Čarolija emocija

Sve velike stvari temelje se na jednostavnosti, pa tako i uspeh koji želimo postići. Temelj svakog uspeha  naše su emocije. Pozitivan stav u naš život privlači obilje dok negativnim zauzimanjem stava u staru smo predodređeni biti gubitnici.

 

Sva čarolija uspeha krije se u tako jednostavnim  rečima. Ja to mogu, želim i hoću. I uistinu sve što želimo mi i možemo Ali, da bi osetili stvaralačku moć  moram u nju verovati, a  u  izgovor reči utkati najuzvišenije emocije ljubavi koje im daju moć, u protivnom one su  bezvredne.

 

Koliko puta ste odustali i pre negoli ste uopšte pokušali postići uspeh? Koliko puta ste se nakon učinjenog prvog koraka  povukli  dva unatrag i našli se na  još i  goroj pozicije od one u startu? Zašto? Šta je to što nam oduzima moć uspeha, moć postizanja i ostvarenja naših snova. VERA. U nedostatku vere mi gubimo samopouzdanje i oduzimamo sami sebi moć uspeha. Sabotiramo sami sebe i padamo u vrtlog straha i nesigurnosti.

 

Tokom celog odrastanja najmanje učimo biti to što uistinu i jesmo, savršeno biće koje poseduje moć ostvarenja svojih snova.  Naš život odraz je naših uverenja.

 

Koračajući bolničkim hodnicima u trenutku kada se moj život počeo gasiti,  i kada je bilo pitanje vremena kada će stati moj ovozemaljski sat, trgnula sam se iz ružnog sna i počela tragati za spasom  unutar sebe. Jačanjem vere unutar sebe jačala sam i sama i moji koraci kroz život počeli su poprimati onu sigurnost preko potrebnu za izlazak iz bolesnog stanja, ne bi li krenula i zakoračila u NOVI ŽIVOT. Bolujem od neizlečive bolesti, rečenica je lažnog uverenja ali ako je to ono u što verujemo ono će to i biti.

 

 

U kreiranju svog života moramo se  pozicionirati  na sam vrh. Niko i ništa nije važnije od  nas samih. Često živimo u zabludi! Da, lakše je lečiti i savetovati druge nego li zaviriti u sebe, pomoći  samome  sebi,  trgnuti se ,i  samoodbranom izaći iz ponora tame,tišine i crnila. Taj put nije nimalo lagan . Izazove na koje ćemo naići moguće je uspešno savladati u koliko  smo vođeni nepobedivom unutaršnjom pokretačkom energijom, samopouzdanjem : želim!..hoću!…mogu!

 

Najveće bojište nalazi se unutar nas samih. To je mesto gde ratujemo  sami sa sobom prema vlastitom uverenju. S jedne strane je um sumnje koji nas čini ranjivima i kada postane dominantan gubimo samopouzdanje i sigurnost, a sa druge strane je um vere koji nam svojom vladavinom daje moć pobede i ostvarenja . Kojem  od  ta dva  ćemo dati prednost i prepustiti  mu se odlučujemo  isključivo mi sami.

Čemu život ako dozvolimo  da um sumnje potisne um vere, ako dozvolimo da nam  pogled izgubi širinu i bude zaklonjen oblakom tuge, ljutnje i mržnje, ako  tražimo život izvan sebe  umesto unutar sebe.  Čemu??? Ništa na ovom svetu ne pripada nam u tolikoj meri kao naš vlastiti život, i u ništa ne moramo ulagati kao u njegovo savršenstvo , kako bi nam bilo vraćeno istom merom. Svoju snagu i odlučnost moramo odmeriti sami sa sobom.

 

Život je film, u kojem biramo svoju ulogu prema vlastitom scenariju na temelju svojih uverenja. Svi imamo mogućnost preći iz uloge žrtve u ulogu pobednika ,u koliko to i želimo. Sva stvaralačka moć pohranjena je unutar vas samih. Ono što mogu drugi mogu i ja, ono što mogu ja možete i vi. Na vama je samo da odlučite, i da dozvolite da vas čarolija emocija pretvori u pobednika. Sve što istinski želite to i možete.

Budite odlučni. Verujte jačinom svog srca. Želite tako jako da svaki ne mogu pretvorite u  „ mogu.“ Ne uskraćujte sebi lepotu života jer život je lep i treba ga živeti odvažno i hrabro ma koliko da traje.

 

Šaljemo Vam ogroman zagrljaj, Vama dušama ljubavi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ