LIFESTYLE     31.08.2016.

Kutak za dušu by Suzana- Avantura života

Na neka pitanja nemamo odgovor jer ih tražimo na krivim mestima.  Pre ili kasnije moramo doći na ono mesto gde su pohranjeni svi naši toliko željeni odgovori.  Sve  za čim tragamo  leži u nama samima. Ono u čemu ne uspemo, ono je što mi živimo, naše uverenje. Kada svoj pogled kojim gledamo na van, usmerimo na unutra gledajući biće koje je u nama, otkrićemo koliko se ne poznajemo.

Sve dok živimo mi rastemo i učimo,tražimo i istražujemo. Trudimo se upoznati nova lica koja nam ulaze u život a da pritom ne poznajemo dovoljno niti sami sebe.

Svi mi putujemo kroz život putem kojeg smo odabrali ili kojeg su nam odabrali. I onda kada  imamo osećaj da stojimo mi putujemo. Život je neprekidno putovanje. Nekad nam se čini da smo na  krivom putu, i ne osećamo radost putovanja. Ali, uvek smo tamo gde moramo biti, tamo gde postoji nešto što još moramo savladati  da bi krenuli dalje. Ne postoji krivi put,postoji samo naše krivo uverenje, postoji naše ne prihvaćanje trenutne situacije. Onda kada se prestanemo opirati promenama i prihvatimo ih, spremni smo da zakoračimo u promenu.

Koračati na  putu na kojem  sve oko sebe posmatramo sa pozitivnog stajališta, a da koraci u nama bude životnu strast, entuzijazam, znači da smo na pravom putu. Možda nećemo dobiti podršku od onih osoba od kojih smo to očekivali, ali to nas ne sme obeshrabriti. Lako je biti pametan u rešavanju tuđih problema, ali  pokazati svoju spremnost i zrelost, i primieniti ju u vlastitom životu često predstavlja posve novi izazov za svakog pojedinca. Mudar čovek neće nam ponuditi rešenje već će nas samo usmeriti prema njemu, a put kojim ćemo ići prepustit će nama na izbor.

Onda kada prestanemo živeti za druge mi počinjemo živeti za sebe. Kada tuđe mišljenje ostavimo iza, u prošlosti, osiguran nam je nesmetan život u sadašnjosti, i sva postignuća su nam na dohvatu ostvarenja. Putovanje je radost. Bez osećaja radosti  mi smo putnici koje život baca od mila do nedraga gde ono želi. Potrebno je da u nama zavlada ushićenje, očekujući lepotu na koju ćemo naići, i sa kojom ćemo živeti, stvarati i ostvarivati. Sve  do tada dok ne osetimo radost putovanja mi smo na putu do našeg puta. U sebi,kroz sebe i za sebe tražimo ono što traži i nas.

 

Novi pokušaji. Novi izazovi. Nova ostvarenja. Toliko je lepote koja čeka u redu na našu spremnost.

 

U avanturu života potrebno je poneti samo čisto srce.

 

Šaljem Vam veliki zagrljaj , Vama dušama ljubavi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ