LIFESTYLE     14.07.2016.

Krzneni prijatelj, najbolji prijatelj

Ima jedno malo, čarobno biće koje me svako jutro probudi. Gura me svojim nosićem, uputi mi pogled kojim kao da kaže: „Upsss, nisam hteo“. Ali naravno, već se gura kako bi se namestio za jutarnje češkanje i gnjavažu.

To je jedno pametno i umiljato stvorenje bez kojeg ne bih mogla da zamislim svoj život. On se zove  Dag i moj je pas čuvar, koji bi me, doduše prodao za parče slaninice, ali Bože moj, svi imamo neki porok.

Dag je radost naše kuće. Sem što je moj pas, koji obožava da jede, on je definitivno moj najbolji prijatelj. Raduje mi se kad dođem kući, maše svojim čupavim repićem, vrti se u krug, gleda me krupnim očima, a zatim se baci na leđa kako bih ga mazila.

slika - Dag

Taj osećaj koji imam kad sam sa njim je neprocenjiv. Svuda me prati, obožava da se češka i strašno je razmažen. Takođe, voli da se igra, čak i onda kada nisam raspoložena, ja ne mogu da ga odbijem. On je moja čarobna vila koje me uvek oraspoloži svojim ludiranjem.

Sigurna sam da svi koji imate psa možete da razumete o čemu govorim. Ta ljubav i sreća koju osećate od njih su najveće bogatstvo.

Svakodnevnica je počela da nam oduzima dosta energije, sve manje imamo vremena, ali  biće koje ne smemo da zapostavimo je naš verni drug! On je uvek tu, bezuslovno voli, a traži malo pažnje, šetnje, igre i nege.

Evo nekoliko saveta kako da našim ljubimcima olakšamo ove tople i sparne dane:

  • Voda, voda i voda!

Obavezno je ponuditi im vodu I pre I naravno nakon šetenje. Ako ste uspeli svog psa da naviknete da pije iz flašice, ne bi bilo loše da ponudite vodu i tokom šetnje.

  • Izvoditi ih ili rano ujutru, ili kasno uveče!
  • OBAVEZNA OGRLICA!

Ona je nezaobilazni detalj (must have).

Brinite za svoje krznene prijatelje, oni su radost!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ